Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков заяви,

...
Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков заяви,
Коментари Харесай

Русия не вижда сигурна възможност за диалог със САЩ

Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков съобщи, че опцията за продължение на прекъснатия от Съединени американски щати стратегически разговор с Русия не е явна поради антируската политика на Вашингтон.

" Да се ​​спекулира с вероятностите на стратегическия разговор със Съединени американски щати, изключително в изискванията, когато американците го прекъснаха, е неблагодарна работа. Ще кажа искрено: самата опция за неговото обновяване надалеч не е явна, като се има поради неразумно нападателната Политиката, която Вашингтон води по отношение на Русия. Ние, несъмнено, следим някои сигнали за обновяване на разговора по тематиката за стратегическите настъпателни оръжия, само че какво стои зад тях към момента не е ясно. Като цяло договаряния през медиите не се водят ", акцентира Рябков в изявление за вестник " Известия ".
 Съединени американски щати: Русия се пробва през Турция да избегне западните наказания
Съединени американски щати: Русия се пробва през Турция да избегне западните наказания

Петролът и откриването на банкови сметки са преди всичко в листата

В същото време той означи, че съветската визия за рамката на стратегическия разговор и мечтаните резултати от него остава непроменена.

" Нашата концепция е да разработим " ново уравнение на сигурността ", което да вземе поради всички фактори, влияещи върху стратегическата непоклатимост. За тази цел, ние се стремим да покрием целия набор от нападателни и отбранителни, нуклеарни и неядрени оръжия със стратегическо капацитет ", сподели Рябков.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по-рано това лято разгласи готовността си да стартира преговорен развой с Русия за реализиране на съглашение, което да размени СТАРТ III, който изтича през 2026 година

На 5 август сходни изказвания направиха представители на Белия дом, Държавния департамент и Пентагона. По-специално, заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Колин Кол съобщи, че Вашингтон е подготвен както да удължи изтичащия СТАРТ-3 , по този начин и да подписа ново съглашение за надзор на въоръженията.
 Русия стопира инспекциите по контракта СТАРТ на своя територия
Русия стопира инспекциите по контракта СТАРТ на своя територия

Москва акцентира като причина антируските наказания

На 8 август Русия уведоми Съединените щати, че в ременно изтегля оборудванията си от инспекционни действия според Договора за стратегическите нападателни оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР