Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев откри V среща на

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев откри V среща на
Коментари Харесай

Георг Георгиев откри среща на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси със Северна Македония

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев откри V среща на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси с Република Северна Македония в резиденция Бояна на 10 април 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

„ Много сме щастливи и се радваме, че успяхме да реализираме договорености по значими тематики във връзка с взаимното отбелязване на празниците на св. св Кирил и Методий, св. Климент Охридски, св. Наум и на цар Самуил. Това е самобитен триумф по тематики които по-скоро бележеха разделяне, а в този момент към този момент намираме общ път, който не ни разединява “, сподели заместник-министърът.

Георгиев акцентира, че в границите на постигнатите договорености, касаещи тематики като обучение и просвета са реализирани положителни осъществени резултати, които от своя страна биха съдействали за осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Р България и Р Северна Македония.

,,Тук желая категорично да подчертая, че главен акцент от работата на тази Комисия е общата ни история. Тук не приказваме за,,споделена‘‘ история, тъй като ние споделяме историята както със съседите си, по този начин и с страни от целия свят. Общата история е това, което ни сплотява и това, което ние търсим като основа в съдействието и другарството сред страните ни‘‘, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР