Заместник-министърът на външните работи Емилия Кралева изрази готовността на България

...
Заместник-министърът на външните работи Емилия Кралева изрази готовността на България
Коментари Харесай

България ще подкрепя мисиите на ОССЕ

Заместник-министърът на външните работи Емилия Кралева изрази готовността на България да работи в тясно съдействие с Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) по време на идното българско Председателство на Съвета на Европейски Съюз. Българският посланик съобщи това през днешния ден в границите на провеждащата се във Виена 24-та среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите-участнички в ОССЕ.

„ Западните Балкани са основен приоритет за идното Българско председателство. Това се вписва изцяло в работата на организация като ОССЕ, поддържаща редица задачи в този регион”, изясни Емилия Кралева. Тя увери участниците, че под председателството на България Европейски Съюз ще продължи да поддържа активността на ОССЕ в Западните Балкани, подпомагаща страните в района в реализирането на промени в региона на върховенството на закона, политическия разговор, свободата на словото и правата на индивида. За България е значимо Съюзът да задълбочи поддръжката си за ОССЕ в трите измерения на сигурността - военно-политическо, икономическо/екологическо и хуманно, в това число за противопоставяне на екстремизма и радикализма.

По време на изявлението си тя съобщи поддръжката на страната за правилата, отстоявани от организацията, в подтекста на сигурността, стабилността и одобряването на демократичните полезности.

Ръководителят на българската делегация съобщи още, че рецесията в Украйна продължава да бъде съществено предизвикателство за сигурността в Европа. Тя изрази угриженост за възходящия брой жертви измежду цивилното население и влошаващата се филантропична конюнктура. „ Зачитането на суверенитета на страните и териториалната им целокупност, както и ненакърняването на интернационално приетите им граници, са основополагащи правила на европейската архитектура за сигурност, които през днешния ден са по-важни от всякога”, акцентира в умозаключение Емилия Кралева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР