Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Илия Илиев, който отговаря за

...
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Илия Илиев, който отговаря за
Коментари Харесай

Поредни смени на върха, свързани с държавните железници

Заместник-министърът на превоза и известията Илия Илиев, който дава отговор за БДЖ, и двама членове на Съвета на - ръководителят Симеон Евтимов и Любомир Сяров, който дава отговор за товарните транспорти, са освободени от служба.

Кадровите промени са по искане на министъра на превоза и известията Николай Събев, заяви Министерството на превоза и известията.

" В БДЖ започнахме решителни и дълбоки промени. Нуждаем се от екип, който да следва темпото на смяната ", споделя Събев.

Това са следващите промени свързани с управлението на държавните железници, откогато Николай Събев пое ръководството на транспортното министерство.

Илия Илиев се задържа на поста единствено два месеца, а двамата членове на директорския ръб на БДЖ - към месец.

Отстраняването им идва в миг откакто беше оповестена от министър Николай Събев. Тя планува обединение на трите компании в една, като това се прави без никакви планове и разбор на разноските и изгодите.

По време на чуването им в редица депутати обърнаха внимание, че БДЖ беше разграничено на товарни и пътнически транспорти поради условия на европейски наставления. Мартин Димитров от " Демократична България " даже предложиха да се желае желаеха нотификация от Европейската комисия, с цел да нямаме проблем по-късно. Илия Илиев и управлението на БДЖ обаче дадоха отговор, че няма промяната е съобразена напълно с евродирективити.

Очаквайте подробоности

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР