Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов, за когото главният прокурор разпореди

...
Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов, за когото главният прокурор разпореди
Коментари Харесай

Проверяваният от прокуратурата зам.-министър на транспорта твърди, че е оклеветен

Заместник-министърът на превоза Ангел Попов, за който основният прокурор разпореди инспекция след сигнал от Българска социалистическа партия, разгласи пред " Нова телевизия ", че обвиняванията против него са " претоплена гозба ".

Той напомня, че преди пет месеци представители на превозвачите също са го обвинили, че събирал пари, с цел да урежда разрешителни за транспорт преди да стане заместник-министър. Според данните на превозвачите това е ставало в интервала 2012-2014 година, когато Попов оглавявал браншова организация.

" Преди пет месеца част от сектора, който сега претопля манджата, отново повдигана този въпрос. Бяха ми осъществени доста съществени инспекции. Завел съм дело против един от хората, които е писал срещу мен. Сега ще заведа още две каузи, в това число против депутата Георги Свиленски ", съобщи Попов.

" По никакъв метод няма да разреша да се петни името ми и ще го потвърдя. Парите, които ще печеля от делата, ще даря за потърпевши от произшествия ", сподели още зам.-министърът.

Той добави, че не знае с каква цел е оклеветен и съобщи, че няма спорове с никого.

" В момента обаче сме засегнали доста ползи. Спряхме извънредно огромна корупция. Имаше промени на равнище шефове, в това число подадени документи в прокуратурата. Има доста наранени лица ", разясни Ангел Попов.

" Спряхме продаването на книжки и минаването на теоретични изпити на хора, които са необразовани и необучени. И това мога да го потвърдя с числа ", добави още той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР