Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 29.11.2022 г.

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов и ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Иво Иванов ще създадат инспекция на републиканската пътна мрежа в Пловдивска област поради обезпечаването на безвредното придвижване през идния зимен сезон. Ще бъдат инспектирани Околовръстният път на Пловдив, както и секторите Пловдив – Садово – Бяла река и Първомай – Асеновград, които тази година са ремонтирани от АПИ.

====================================

Пътните настилки в област Смолян са най-вече мокри, тук-там заледени или заснежени, само че обработени за придвижване при зимни условия, осведомят от Областното пътно ръководство. Над района продължава да има слаби валежи от сняг и дъжд. Съветват се водачите на моторни транспортни средства да се движат със съобразена с пътните условия скорост. Няма въведени ограничавания, както и сигнали за закъсали коли и произшествия.

======================================

Издирван от Съединени американски щати за измами мъж с двойно поданство - турско и немско, остава в ареста, реши Хасковският областен съд, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение. Мъжът е арестуван по исканеза изгонването му. Обявен е за интернационално търсене от ИНТЕРПОЛ. Търсен е за осъществени пощенска машинация, банкова машинация и пране на пари. Той изпращл измамливи имейли, пощенски писма и известия, заблуждавайки чиновници на договорна компания на американското Министерствона защитата, компания за пречистване на нефт в Корея, с което набавил за себе и съучастниците си 23 милиона $. За закононарушението в Съединени американски щати законът планува до30 години затвор.

=====================================

14-годишен младеж подкара посреднощ „ Мерцедес ”-а на татко си, като се заби в ограда. Инцидентът е станал в пловдивското село Йоаким Груево към 01:00 ч. след среднощ. Изпратеният на място дежурен автопатрул на РУ-Стамболийски открил, че лекият автомобил се е врязал в оградата на частен парцел. Момчето не е потърпевшо, пробите му за алкохол и опиати са негативни. По предварителна информация то взело ключовете на фамилната кола без знанието на околните си. Проверката за изясняване на всички обстоятелства и условия по случая продължава.

======================================

Жена се удави в Гребния канал на Пловдив. Около 21.30 ч. нощес на тел. 112 е обявено, че тя е влезнала във водоема.Незабавно натам са ориентирани екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната. Жената е извадена от водата, като единствено е установена гибелта ѝ.Тя е на 50 година, по данни от околните ѝ страдала от психологично заболяване. При огледа не са открити следи от принуждение.

====================================

Голям пожар остави без дом младо семейство и двете им деца на 4 и 11 години в навечерието на Коледа. От къщата на семейство Трифонови от пазарджишкото село Синитово са останали единствено обгорени стени. Кметството и техни другари към този момент разчистват потърпевшия парцел, само че за възобновяване му ще са нужни много пари и материали, по тази причина е проведена дарителска акция. При пожара са потърпевши 37-годишният татко и по-голямото момченце. Те са признати в Клиниката по изгаряния към Университетската болница “Свети Георги “ в Пловдив. Роднини са подготвени да одобряват потърпевшото семейство, имат облекла. Община Пазарджик и кметството са обезпечили дървен материал. Необходими са хора, които да оказват помощ с труд за ремонта на къщата.

Информации на Искра Койчева, Адриан Кулев, Живка Тодорова и Тина Соколова
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР