Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев призова да не се политизира

...
Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев призова да не се политизира
Коментари Харесай

Правосъдното министерство за заплахата срещу магистрат: Призоваваме да не се политизира случая

Заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев прикани да не се политизира случая със опасността против магистрат от профилираната прокуратура и акцентира, че мощно се надява да не се злоупотребява с проблема и да не се употребява за някакви цели, съобщи кореспондент на Sofia24.bg

Случаят е от подобен темперамент, че огромна част от обстоятелствата, които го касаят, съставляват класифицилрана информация. По случая има формирано досъдебно произвеждане заради което и изнасянето на обстоятелства за случая може да бъде нарушаване на чл.198 Наказателно-процесуален кодекс. Може да сътвори проблем с текст от член 360 от Наказателен кодекс, допълни той по време на изказване в Министерство на правораздаването.

" Всички магистрати, които до септември предходната година са били под защита и отбрана от страна на Бюрото за отбрана, след смяната на закона са минали под отбрана на Главна дирекция " Охрана “ като типът на ограниченията за отбрана и защита не е бил променян. Дори за доста от тези магистрати самата физическа защита е останала същата – същите охранители са минали на работа в Групово дело " Охрана “ и са траяли да пазят магистратите. Призоваваме да не се политизира съответният случай и мощно се надявам да не се злоупотребява с него и да се употребява за някакви цели ", сподели Дечев.

Тази заран стана известно, че Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане по постъпил сигнал за редовно следене и закана с ликвидиране на магистрат от Специализирана прокуратура.

На 06.04.2022 година на ул. " Черковна " в София в служебния кабинет на магистрата е открито съществуването на книжен плик, адресиран персонално до прокурора, без посочен адресант. В плика са открити патрон и няколко хартиени бележки, представляващи отрязъци на обособени думи, измежду които " кръв " и " осведомен ", както и името на непозната страна и болнично заведение в столицата.

Свидетели сме на поредна форма на напън върху наш сътрудник, за жалост, този път с престъпен темперамент. Магистрат получава закани за ликвидиране и то за това, че си прави работата, съобщи по-рано през днешния ден представителят на основния прокурор Сийка Милева по отношение на формираното досъдебно произвеждане.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР