Заместник-министърът на правосъдието д-р Борислав Ганчев се срещна с проф.

...
Заместник-министърът на правосъдието д-р Борислав Ганчев се срещна с проф.
Коментари Харесай

Зам.-министър Ганчев запозна представител на Норвежкия център по правата на човека с готвената реформа във висше образование по специалността „Право“

Заместник-министърът на правораздаването доктор Борислав Ганчев се срещна с проф. доктор Гентиан Зибери  от Норвежкия център по правата на индивида към Университета в Осло.

Двамата разискаха идната конференция на тематика „ Обучението по права на индивида: сред теорията и практиката “, която ще се откриe на следващия ден в Нов български университет.

Събитието се организира в границите на план „ Засилване на националния потенциал за осъществяване на решенията на Европейски съд по правата на човека “, финансиран по стратегия „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 година

Изпълнител на плана е Дирекция „ Процесуално посланичество на Република България пред Европейския съд по правата на индивида “, а сътрудници са Департаментът „ Право “ на Нов български университет и Норвежкият център по правата на индивида към Университета в Осло.
 изображение
Двудневната конференция е част от серия начинания, ориентирани към създаване на потенциал в юридическите факултети за на практика насочено преподаване на дисциплината Защита на правата на индивида.

Заместник-министър Ганчев осведоми проф. Зибери за готвената от Министерството на правораздаването промяна във висше обучение по специалността „ Право “ и разпознатата нужда от по-задълбочено образование в областта на Защита на правата на индивида.

Проф. Зибери от своя страна срещна домакина се с новостите в преподаването в Университета в Осло в подтекста на провокациите на днешния ден.

Двамата разискаха и разнообразни тематики от съвместен интерес, като на практика насоченото преподаване и формите на гъвкаво преподаване, ориентирано към по-активно присъединяване на студентите, като обърнати класни стаи /Flipped classrooms/, онлайн достъп до материали и лекторски подкасти, присъединяване в симулирани правосъдни процеси и други
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР