Заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев се срещна с деца, осиновени

...
Заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев се срещна с деца, осиновени
Коментари Харесай

Заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев се срещна с деца, осиновени в Италия

Заместник-министърът на правораздаването Борислав Ганчев се срещна с деца, осиновени в Италия и техните осиновители по време на „ Празник на фамилията “ в гр. Потенца.

Форумът, който се организира в Италия, е откритата традиция за годишно мероприятие със фамилиите и децата, приключили интернационално осиновяване.

Участие в него взе вицепрезидентът на Комисията за интернационалните осиновявания към Президиума на Министерския съвет на Република Италия, арбитър Винченцо Старита, както и Милена Първанова, шеф на дирекция „ Международно правна протекция на детето и интернационалните осиновявания “.
 изображение
През последните две години и половина 85 деца са осиновени, посредством процедурата по интернационално осиновяване от италиански фамилии, сочат данните на Министерството на правораздаването.

По време на срещата осиновители споделиха, че колкото по-малки са децата, толкоз по-лесно се приспособяват в новите фамилии.

„ Италия е на второ място по осиновявания на български деца. Подходът по отношение на интернационалните осиновявания демонстрира извънредно добра работа преди, по време и след осиновителния развой “, съобщи заместник-министърът на правораздаването Борислав Ганчев.

Той и арбитър Винченцо Старита разискаха възстановяване на съдействието с България по отношение на интернационалните осиновявания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР