Заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев приветства участниците в първия по

...
Заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев приветства участниците в първия по
Коментари Харесай

Зам.-министър Георгиев откри научен форум за иновации в рамките на „Хемус 2022“

Заместник-министърът на защитата Станимир Георгиев приветства участниците в първия по рода си Симпозиум за проучване и нововъведения за европейска сигурност и защита (RISE – SD) през днешния ден, 31 май.

Симпозиумът се организира в границите на Международното ревю за отбранителни артикули и услуги „ Хемус 2022 “ и предхожда формалното му разкриване на следващия ден. Той се провежда от Института по защита „ Професор Цветан Лазаров “.

Заместник-министър Станимир Георгиев поздрави участниците от името на министъра на защитата Драгомир Заков и им пожела ползотворни полемики. Той означи, че симпозиумът дава опция за презентация на нови тактики в региона на сигурността и защитата, които са изключително настоящи в сегашния миг. На него ще бъдат показани основни стратегии на НАТО и Европейския съюз за нововъведения и напредък в тези два бранша, добави той и направи отпратка към сходната тематика на научната конференция, която ще се организира на 2 юни също в границите на ревюто.

Симпозиумът се организира със съдействието на Министерството на нововъведенията и растежа като от тяхна страна участва заместник-министър Карина Ангелиева. Голяма част от участниците в него са от задграничните делегации. На откриването бяха направени и демонстрации на съвременни технологии, които свидетелстват за връзката сред отбранителната промишленост, науката и вложението на обществените финанси допълнително сигурност и качества.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР