Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр заяви, че украинските

...
Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр заяви, че украинските
Коментари Харесай

Украински стъпки към Бахмут

Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр съобщи, че украинските войски не престават да напредват в покрайнините на град Бахмут , където по данни, доказани и от непознати разузнавания, а и от самите съветски канали, украинските въоръжени сили неотдавна започнаха контраатака.

Маляр написа в канала си в Телеграм, че " обстановката се развива динамично в посока Бахмут ". " На два фронта в предградията на Бахмут нашите войски последователно напредват . "

Тя категорично показва, че поради дейните военни дейности, съответни данни няма да се дават. Посочва обаче, че украинските войски унищожават съперника и към този момент са взели много пленници.

В самия Бахмут " обстановката е по-трудна ", само че " врагът не е в положение да откри надзор над града ".
 Украйна: Напреднахме с два километра край Бахмут!
Украйна: Напреднахме с два километра край Бахмут!

Съобщение за напредък на украинските сили

Евгений Пригожин, създател на ЧВК " Вагнер " , чиито елементи се пробват да завладяват Бахмут от месеци, неотдавна съобщи, че върху част от територията по фланговете наоколо до града. Това е значимо, наред с другото, тъй като освобождението на фланговете улеснява достигането на украинските подкрепления и муниции до Бахмут.

Според Пригожин по фланговете край Бахмут са работили не негови бойци, а елементи на постоянната съветска войска , които съгласно ръководителя на ЧВК " Вагнер " са избягали от бойното поле. Днешната сводка на английското военно разузнаване бе отдадена

Данните за триумфа на украинската войска по фланговете край Бахмут се удостоверяват и от украински публични източници. Генералният щаб във вечерната си сводка удостоверява дейните боеве в Бахмут, където и двете армии водят настъпателни дейности. В сводката се показва, че тежките боеве се водят в и за самия град.

Противникът продължава да концентрира главните си старания в направленията Лиман, Бахмут, Авдийвка и Марийка, написа още в сводката. През деня в тези браншове са се състояха общо към 40 конфликта, като Бахмут и Маринка останаха в епицентъра на военните дейности . Оперативната конюнктура в направленията Волин и Полесия не се е трансформирала доста и не са открити признаци за образуване на противников настъпателни групи.

Генералния щаб на Украйна се декларира и за настъпателни дейности в Запорожие и Херсон . Руската войска е нанасла въздушни удари по обитаемоте места Временка в Донецка област, Бурлатске, Затишке, Хулайполе и Малое Щербаки в Запорожка област, както и по Берислав и Казацкое в Херсонска област. Същевременно обстрелва обитаеми места наоколо до линията на прикосновение. Сред тях са: Малиновка, Гуляйполе, Билохорие, Новоданиловка, Новоандреевка, Новопавловка, Малые Щербаки и Камянское в Запорожка област; Золотая Балка, Михайловка, Антоновка, Чернобаевка в Херсонска област и град Херсон.
 ISW: Русия е в суматоха от украинската контраофанзива
ISW: Русия е в суматоха от украинската контраофанзива

Зеленски: Все още чакаме обещаната от Запада военна помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР