Заместник-министърът на отбраната на Гърция Фотис Кувелис смята, че страната

...
Заместник-министърът на отбраната на Гърция Фотис Кувелис смята, че страната
Коментари Харесай

Гръцки зам.-министър вижда необявена война с Турция в Егейско море

Заместник-министърът на защитата на Гърция Фотис Кувелис счита, че страната е в " необявена война " със прилежаща Турция в Егейско море, оповестява " Ибна ".

Говорейки по националната телевизия, Кувелис разяснява изявленията на турския министър председател Бинали Йълдъръм, че гръцко знаме е взето от турската брегова защита на островче в Егейско море, че " Министерството на защитата е наясно с информацията и медиите ".

Кувелис добавя, че е изискал да бъде осведомен непрекъснато от въоръжените сили.

Последният случай е на фона на увеличаващо се напрежение сред Гърция и Турция през последните седмици. Политици и от двете страни разменят нападателни мнения.

Двете прилежащи страни имат различия и по отношение на двамата гръцки военнослужещи, държани от Турция и осем турски офицери, които желаеха политическо леговище в Гърция след несполучливия прелом в Турция.

Коментирайки въпроса за двамата военнослужещи, Кувелис изяснява, че карцерът им е недопустим и обвиняванията, пред които са изправени, са изцяло неоснователни. Посочва, че гръцкото държавно управление чака по-динамична позиция на НАТО, в която членуват и Гърция и Турция.

Според локални медии, връзките сред Гърция и Турция не демонстрират признаци на усъвършенстване и може да се чака повече, в случай че и войната в Сирия продължи да се ескалира. Доклади демонстрират, че Турция може да разреши увеличение на бежански потоци към Гърция, като средство за оказване на напън върху страната и Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР