Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков е арестуван

...
Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков е арестуван
Коментари Харесай

Зам.-министър Живков и още петима в ареста за 24 часа

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков е задържан за 24 часа. Той е обвинен за присъединяване в ОПГ за импорт на рискови боклуци.

Досъдебното произвеждане е от януари месец тази година . То е за проведена незаконна група с користна цел с присъединяване на заместник-министъра на околната среда и някогашен началник в Регионална инспекция за опазване на околната среда. Това стана ясно от брифинга на представителя на основния прокурор Сийка Милева.

Заместник-министърът е спомагал за вноса на отпадък от Италия и е оказвал напън върху чиновници. Тези, които отказвали да спомагат, били принуждавани да подадат оставка.
 Изведоха Красимир Живков от Министерство на околната среда и водите, не бил задържан
Изведоха Красимир Живков от Министерство на околната среда и водите, не бил задържан

Той разясни, че от 2 месеца дава отговор за отпадъците

От схемата се е възползвало сдружение за преработване в Монтана. За да пести разноски се заели с фиктивни действия. Пестило и от заплащане на данъчни отговорности в огромни размери.

Шест лица са арестувани за 24 часа. Сред тях и е заместник-министърът Красимир Живков.
 Спецакция в дома и компанията на Пламен Бобоков
Спецакция в дома и компанията на Пламен Бобоков 

Иззети са движимости и документи

Припомняме, че по-рано през днешния ден зам.-министър Красимир Живков беше изведен от Министерство на околната среда и водите за разпит в спецпрокуратурата. На излизане от постройката той съобщи, че не е задържан и оказва подпомагане на прокуратурата. По думите му отговарял за отпадъците от 2 месеца.

Рано тази заран беше претърсен домът на Красимир Живков в Ботевград , както и къщата и офисите на предприемача Пламен Бобоков в Русе.

На комисия по околна среда и водите екоминистър Емил Димитров съобщи, че мафията не спи, като разясни, че с Красимир Живков е работил добре.

Ревизоро съобщи, че желае небрежно да закрие всички площадки за предпазване на боклуци
 Ревизоро: Мафията не спи
Ревизоро: Мафията не спи

Работил е добре с Красимир Живков

Припомняме, че за отпадъците от Италия, предопределени за страната ни, се заприказва при започване на декември, когато италианските управляващи заловиха противозаконни 815 тона отпадъци, предопределени за България. Незаконният товар беше открит във трен. Търговската стойност на боклука се пресмята на 130 хиляди евро.

Бившият екоминистър Нено Димов беше задържан на 9 януари след извършена интервенция на службите в Перник и в Министерството на околната среда и водите.

На идващия ден той подаде оставка като екоминистър. Той бе упрекнат от Апелативния съд по тази причина, че е довел Перник до водната рецесия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР