Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри спортния празник

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри спортния празник
Коментари Харесай

Заместник-министър Андонов присъства на спортен празник в Казанлък

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри спортния празник в Казанлък, част от Европейска седмица на спорта #BeActive.

"Много се веселя да бъда част от този празник, с който ние желаеме да покажем на всички възпитаници и учебни заведения в страната, че спортът може и би трябвало да съществува в учебно заведение. Най-добрата връзка сред клубовете и децата е учебното заведение, а какво по хубаво от това да има спорт в учебно заведение и не на вятъра часът се споделя физическо образование - това е част от общото образование.

Спортът прави хората мощни освен физически, само че им оказва помощ и да се оправят с всевъзможни провокации. Пожелавам Ви спортът да Ви носи наслаждение, тъй като той е здраве и да прерасне в всекидневие за всички ", сподели Андонов в своето одобрение към учениците от Основно учебно заведение "Георги Кирков ", където се организира открит урок по физическо образование.

На събитието участва и старши специалист спортни действия Донка Павлова от община Казанлък, която благодари персонално от името на кмета на общината Галина Стоянова за самодейността.

"Един от най-важните цели за община Казанлък са образованието и развиването на спорта. Затова с най-голямо наслаждение подкрепихме самодейността. На територията на община Казанлък развиват своята спортна активност повече от 40 спортни клуба, които подкрепят за развиването на физическата интензивност измежду учениците. Благодаря на уредниците и на домакините, че направиха вероятен днешния състезателен празник ", добави Павлова.

Директорката на учебното заведение Любомира Абдишева също поздрави децата и ги насърчи да не престават да спортуват.

Възпитаниците на учебното заведение имаха опцията да проведат подготовка по тенис на корт, баскетбол и волейбол с професионални треньори и демонстрираха своите умения пред зам.-министър Андонов.

Спортният празник в Казанлък завърши с награждаването на най-добре представилите се деца, на които Андонов връчи специфични дарове.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за поощряване на здравословния метод на живот и се организира за четвърта поредна година в България. Целта на самодейността е да подтиква повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа интензивност.

Национален координатор на самодейността за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от плана на ММС "Бъди деен - избери твоя спорт и се забавлявай ", който е съфинансиран по Програма "Еразъм + ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР