Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева награди с

...
Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева награди с
Коментари Харесай

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева награди с почетни плакети медалистите от Световните летни ученически игри в Рио де Жанейро

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева награди с почетни плакети медалистите от Световните летни училищен игри в Рио де Жанейро, Бразилия и техните треньори.

С трофеи в дългия и в тройния скок в конкуренциите при юношите до 18 година победи Лъчезар Вълчев, ученик на НПТГ " Шандор Петьофи ", Разград.

При девойките в същата възрастова група ученичките от МГ „ Д-р Петър Берон “, Варна прибавиха още пет медала.

Елеонора Бочева завоюва сребърно отличие на 800 метра и бронз на 400 метра. Деница Узунова приключи втора на троен скок, а Николина Радева извоюва бронзовите медали в тласкането на гюле и мятане на диск.

" Поздравявам екипа на Българската асоциация спорт за учащи за положените старания в годините за развиването на ученическия спорт. Имаме доста положителни достижения и резултатите на отличените през днешния ден го потвърждават. Пожелавам Ви още доста триумфи ", сподели зам.-министърът на младежта и спорта.

Проф. Дашева акцентира, че развиването на ученическия спорт е измежду целите на ММС. В този подтекст бе одобрена новата стратегия „ Спортен час “ за образователната 2024/2025 година, ориентирана към децата от детските градини, учениците от 1 до 12 клас и студентите, с съществена цел поощряване към здравословна физическа интензивност и занимания със спорт.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР