Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев откри Световната купа

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев откри Световната купа
Коментари Харесай

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев откри Световната купа по спортна гимнастика

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев откри Световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата се организира за седма поредна година във Варна.

В надпреварата вземат участие над 100 спортисти от 22 страни.

" За мен е чест да участвам на Световната купа по спортна гимнастика. Организирането на едно такова спортно събитие потвърждава отговорността, която поема България към развиването на международния спорт. За престижа и значимостта приказва присъединяване на над 100 състезатели от 22 страни. Мисля, че всички те ще покажат най-хубавото, на което са способни. Организирането на спортно съревнование в България постоянно се трансформира в празник. Искрено се надявам през тези няколко дни гимнастиката да завоюва нови фенове, доста деца да я заобичат и да стартират да практикуват този прелестен, само че доста сложен спорт. Убеден съм, че изискванията, които са предоставени от община Варна и от организационния комитет на всички тимове са отлични, за което им благодаря най-сърдечно ", сподели Георгиев.

Официални посетители бяха президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев, изпълнителният шеф на Двореца на културата и спорта Минко Христов, както и кметът на Община Варна Иван Портних.

" Уважаеми съдии, треньори, състезатели и другари на спортната гимнастика, за мен е чест и наслаждение за поредна година да бъдем хазаин на едно такова международно интернационално съревнование. Вярвам, че Световната купа по спортна гимнастика ще донесе доста позитивни страсти на варненци, на гостите на Варна и на всички, които обичат спорта. Убеден съм, че с прелестния екип, които има федерацията, с прелестния екип на Двореца на културата и спорта, това съревнование ще донесе доста позитивни страсти. Пожелавам на всички здраве и триумф ", сподели кметът Иван Портних.

Председателят на организационният комитет Йордан Йовчев благодари на домакините за отличната организация на влиятелния конгрес.

" Благодаря на Община Варна, на управлението на Двореца на културата и спорта и на целия учредителен комитет, които поставиха големи старания това събитие да се организира. Сигурен съм, че през днешния ден и на следващия ден по време на финалите ще се насладим на невероятни осъществявания. Успех на всички състезатели ", съобщи Йовчев.

Проф. Цветана Добрева, президент на Техническата комисия за дами към Българската федерация по гимнастика, получи почетен плакет от президента на централата Красимир Дунев във връзка 80-годишния си празник.

Финалите ще може да наблюдавате на 27 и 28 май (събота и неделя) от 13:30 часа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР