Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов проведе среща с

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов проведе среща с
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлов обсъди с младите хора на Русе Национална стратегия за младежта #ЗаЕдно

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов организира среща с младежите в Русе във връзка бъдещата Национална тактика за младежта (2020-2030) #ЗаЕдно.

На срещата участваха заместник-кметът на община Русе Страхил Карапчански и заместник-областният шеф на Русенска област Валентин Колев.

" Искаме дружно с вас да идентифицираме главните цели и цели, които смятате за значими, и които ще намерят място в идната Стратегия ", сподели зам.-министър Павлов в своето одобрение и означи, че един от главните цели в работата на Министерство на младежа и спорта (ММС), като принципал на младежката политика, е точно работата по бъдещата Национална тактика за младежта след 2020г.
 Снимка 418944
Източник:

Заместник-кметът на община Русе Страхил Карапчански поздрави ММС за положителното партньорство и за дейния разговор с младежта. Той означи, че в Русе има над 5000 младежи, които се занимават с юношески организации и политики. " Що се отнася до младежките политики в Русе - имаме модели на стимулиране на младежи с изявени данни в областта на културата, изкуството, спорта, нововъведенията и технологиите ", добави той.

Заместник-областният шеф на Русенска област Валентин Колев също благодари на ММС за организацията на това събитие. Той акцентира, че самодейността е доста значима, тъй като по този метод ще се ревизират потребностите на младите и ги прикани да бъдат дейни, с цел да са потребни на обществеото.

По време на срещата публиката зададе голям брой въпроси към Николай Павлов. Той акцентира, че бъдещата Национална тактика за младежта ще бъде основана на Европейската такава в унисон с програмата на Правителството.
 Снимка 418942
Източник:

В практическата част на срещата младежите имаха опция да дискутират по групи провокациите, с които се сблъскват в съответната област. Те показаха своите хрумвания по метода " Дърво на проблемите " и идентифицираха вероятни решения за справяне с тях.

Основните тематики, които младежите засегнаха, бяха свързани със здравословното хранене в учебно заведение, спортната активност, опцията за стажове, потребление на новаторски способи за осведоменост, транспортната инфраструктура в дребните обитаеми места, гражданската интензивност, обучение и доброволчеството.

В рамките на своята аудиенция зам.-министърът съумя да посети и Младежки дом Русе, където бе посрещнат от дейни младежи, с които разиска съществени акценти от младежката политика.

Срещи с младежи предстоят в още области на страната, където вниманието още веднъж ще бъде ориентирано към гласа на младите.
 Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Европейското състезание по битка
Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Европейското състезание по битка

В румънската столица българските състезатели завоюваха 6 отличия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР