Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова проведе среща с представители на

...
Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова проведе среща с представители на
Коментари Харесай

Заместник-министър Иванова: Италиански компании проучват възможностите за инвестиции в България

Заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова организира среща с представители на италиански компании, които търсят нов пазар и партньорства в България. Желанието на фирмите е да записват компании в България, както и да работят посредством регистрирани компании в секторите – земеделие, хранително-вкусова индустрия, енергетика и услуги.

Икономическият зам.-министър показа преимуществата на България, както и ограниченията за поощряване на вложителите, които страната ни предлага. „ Можете да разчитате на Министерството на стопанската система за цялостна административна поддръжка по целия път – от първичния интерес до реализирането на съответна инвестиция “, акцентира Иванова.

„ Мерките, които подхващаме в поддръжка на бизнеса, възстановяване на неговата конкурентоспособност и улеснение на достъпа му до интернационалните пазари, дават опция за съдействие с италиански сътрудници “, акцентира Иванова. По думите й в края на 2018 година са регистрирани директни задгранични вложения от Италия в България в размер на 2.526 милиарда евро. Това подрежда страната на 4-то място по мярка на директните задгранични вложения в страната ни след Холандия, Австрия и Германия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР