Заместник-министърът на икономиката Красимир Киряков присъства на откриването на нова

...
Заместник-министърът на икономиката Красимир Киряков присъства на откриването на нова
Коментари Харесай

Зам.-министър Киряков присъства на откриването на нова фабрика край Пловдив

Заместник-министърът на стопанската система Красимир Киряков участва на откриването на нова фабрика за произвеждане на прецизна оптика в Тракия икономическа зона край Пловдив. Българската компания за високоспециализирана оптична техника „ Кимкооп " влага над 7 млн. лева в новата си фабрика и възнамерява да утрои екипа си до 120 експерти в идващите 2-3 години. В нея ще се създава висок клас профилирани оптични съставни елементи. Оборудвана е с ултра-прецизни машини последно потомство с микропроцесорно ръководство, а огромна част от процесите са изцяло автоматизирани и цифровизирани.

Киряков акцентира, че инвестицията е образец за това, че българската стопанска система би трябвало да се развива в посока към високите технологии и високата добавена стойност.

„ Вие показвате, че макар пандемията от КОВИД-19 и следствията от нея, е допустимо сполучливо разгръщане на бизнеса и разкриване на нови работни места, което е от изключителна значимост за района на Пловдив ", сподели зам.-министърът.

Той акцентира, че Министерство на стопанската система работи интензивно точно към поддръжка на нововъведенията. Зам.-министърът посочи, че е планувано по Плана за възобновяване и резистентност подкрепяне на предприятията за софтуерна рационализация за възстановяване на индустриалния потенциал на дребни и междинни предприятия, както и по новата стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията ".

„ В България към този момент имаме центрове, където учени от водещи наши университети и от Българска академия на науките работят взаимно с бизнеса за основаване на новаторски артикули ", добави още Киряков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР