Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка. Тя вече е

...
Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка. Тя вече е
Коментари Харесай

Зам.-министър подаде оставка заради проверка за злоупотреба с евросредства

Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев подаде оставка. Тя към този момент е призната от премиера Бойко Борисов, оповестиха от пресцентъра на държавното управление.

Решението му да напусне поста пристигна единствено няколко часа, откакто се разбра, че Върховната касационна прокуратура е почнала инспекция на Манолев поради медийни сигнали за злоупотреби със средства на Европейския съюз.

Повод е взаимно следствие на уеб страниците " Бивол " и " Благоевград нюз ", съгласно което зам.-министърът е притежател на имот, върху който е издигната " къща за посетители ", която се употребява за частна вила. За парцела са отпуснати 380 хиляди лева по европейски план, финансиран от Програмата за развиване на селските региони, показват двете издания. Плащането е утвърдено от Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) през декември 2015 година, когато Манолев е назначен за зам.-министър на туризма. Имението е от половин декар, само че не е функционирало като фамилен хотел за развиване на селски туризъм, сочи следствието.

Зам.-министърът и изразил предпочитание следствието по никакъв метод да не визира работата на държавното управление. Освен това той желал да е взаимен с сътрудниците си, " които са спазили моралния стандарт в ръководството и са напуснали постовете си единствено поради подозрения ".

" Сигурен съм, че в документите няма нищо против мен, само че не мога да подложа фамилията си още веднъж на това. Благодаря за доверието. Решението ми е персонално ", добавя още Александър Манолев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (160)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР