Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е депозирал

...
Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е депозирал
Коментари Харесай

Още една „имотна“ оставка. Зам. министър на ГЕРБ купил от Артекс апартамент в Изток от 150 кв. м. и 2 гаража на цена от...

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е подал молбата си за овакантяване на поста тази заран в Министерския съвет, оповестиха от енергийното министерство.

Вчера стана ясно, че зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов също се оказа с апартамент на преференциални цени, заяви в свое следствие БТВ.

``
реклама

През есента на 2018 година Първанов купува апартамент от 150 кв. м дружно с два гаража с обща повърхност на гаражите от 50 квадрата за сумата от 240 хиляди лв.. Това прави тъкмо по 616 евро на кв. м.

Първанов се снабдява с парцела на 28 септември 2018 година, сочи информация на БТВ в Службата по вписванията.

Апартаментът в първокласния блок се намира в кв. „ Изток ” на ул. „ Тинтява ”, или на няколко пресечки от постройките, където с недвижими парцели се снабдиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

Проверката на БТВ и „ Антикорупционния фонд ” сподели още, че с апартамент в същата постройка няколко дни по-рано се е сдобил и ексшефът на Комисията за контролиране на известията Веселин Божков.

Красимир Първанов към този момент държи връх по евтиния, написа в в детайли следствие по случая уеб сайтът " Биволъ ". Медията показва, че енергийният началник придобил на 28.09.2018 апартамент от 149,56 кв.м. плюс два гаража – 18,9 кв.м. и 31,17 кв.м. за 240 312,47 лева или 616 евро на кв. м. Имотите са в нова постройка на ул. “Тинтява ”, където е единият от жилищата закупени от Вежди Рашидов.

Първанов е постоянен клиент на Артекс. Още през 2009 той си е купил от компанията апартамент в Дианабат от 150 кв. м. плюс гараж 16,9 кв.м. за 222 964 лева или 684 евро на кв.м. Първанов е някогашен началник на НЕК, по-късно става част от държавното управление " Борисов 3 ".

Кой е Красимир Първанов?

Първанов е магистър-инженер по компетентност „ Електрически централи, мрежи и системи “ в Техническия университет в София. Завършва магистратура и по обществени финанси в Университета за национално и международно стопанство в София.

От 1990-та до 2007-ма година Красимир Първанов заема разнообразни длъжности в „ Електроразпределение Столично “ АД – шеф подстанция, диспечер-управление на електроразпределителната мрежа на град София, шеф „ Електроразпределение Запад “. В интервала 2007-ма – 2010-та година е шеф на дирекция „ Обновяване, изследване и даване на мрежи " в „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД.

От 2010-та до 2012-та година е изпълнителен шеф на „ Националната електрическа компания “ ЕАД.

През 2012 година Първанов е уволнен от НЕК след плевел скандал. Причината е, че подписва в допълнение съглашение с съветската „ Атомстроейскпорт ”, съгласно което НЕК се задължава да подписа финален контракт за построяването на АЕЦ „ Белене ”, без да е бил акредитиран от тогавашния енергиен министър Трайчо Трайков. Тогава Първанов се отбрани, че е имал мандат за това от отрасловия вицепремиер Симеон Дянков. В последна сметка уволнението стана факт.

На 15 май 2017 година е назначен за зам.-министър на енергетиката.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  2  0 Пешо от Виница (преди 3 минути) Рейтинг: 3019 | Одобрение: 1744 Почна се!!! Първи бяха пешките....Наред са и офицерите като наш Цецко.Сагата продължава.......,чакаме идващите серии! Напиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР