Заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на икономиката Емил Караниколов

...
Заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на икономиката Емил Караниколов
Коментари Харесай

Томислав Дончев и Емил Караниколов направиха първа копка на завода за асемблиране на кабелни инсталации за автомобили в Плевен

Заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на стопанската система Емил Караниколов взеха присъединяване в гала за първа копка на цех за асемблиране на кабелни съоръжения за коли в Плевен. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Германската компания-инвеститор на завода е най-големият производител в Европа и четвърти в света на електрически системи и автомобилно окабеляване. Инвестицията в Плевен възлиза на към 32 млн. евро и ще обезпечи над 2000 работни места, което я подрежда измежду най-големите в района за последните 10 години.

Вицепремиерът Дончев поздрави вложителите за решителността и смелостта да започват произвеждане в България и акцентира основната значимост на новооткритите работни места като фактор за завръщането на квалифицирани фрагменти в България. По думите му това е наклонност, която може да промени бъдещето на страната ни към по-добро, а новият цех е доказателство, че стартира развой по реиндустриализацията на Северна България.

Заводът ще бъде отворен отчасти до края на тази година, а през 2020 година ще проработи на цялостен потенциал.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР