Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Захариева обеща посолствата ни да помагат на бизнеса

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева организира среща с национално показаните организации на работодателите в България.

"В рамките на посланическата конференция насочих молба към всички представители на дипломатическите ни задачи в чужбина да бъдат дейни и да спомагат на българския бизнес. Той има капитал и самочувствие да основава работни места и да работи за увеличение на износа ", съобщи министър Захариева в границите на срещата.

На срещата участваха Васил Велев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Божидар Данев, изпълнителен ръководител на Българската стопанска камара, Евгени Иванов, изпълнителен шеф и член на управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Цветан Симеонов, ръководител на управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата и Габриела Димитрова от дирекция "Международно съдействие ".

Вицепремиерът добави, че е доста значимо нашата дипломация да бъде практична и насочена към стопанската система. "Независимо, че малко места имат търговски представителства, работата на българските дипломати е да показват България като положително място за вложения ", сподели още Екатерина Захариева.

"С вас работим от години добре дружно, уповавам се да задълбочим съдействието си ", обърна се вицепремиерът към представителите на бизнеса.

Акценти в диалога бяха въпросите за подготовката на двустранни съглашения на страната ни за продан на работна мощ с Украйна, Молдова и Армения и участието на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

„ Приели сме участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз за един от най-важните външнополитически цели. Усилията на страната ни са оценени и имат поддръжката на доста европейски държави”, сподели вицепремиерът Захариева.

Бизнесът от своя страна изрази поддръжка за работата на държавното управление в тази посока. Екатерина Захариева и представителите на бизнеса се сплотиха към мнението, че присъединяване на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще способства за подобряването на бизнес средата у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР