Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на

...
Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Иван Демерджиев обсъди с турския посланик противодействието на нелегалната миграция

Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев се е срещнал на 9 септември с Н.Пр. Айлин Секизкьок, дипломат на Турция у нас, заяви Министерство на вътрешните работи.

Обсъдени са настоящи въпроси в подтекста на двустранните връзки в региона на вътрешните работи и сигурността, засилващите се провокации в противодействието на незаконната миграция, ограничения за по-ефективното ѝ противопоставяне и защита на общата граница.

Демерджиев и Секизкьок Двете споделят висока оценка за градивния политически разговор и постигнатото стратегическо партньорство сред България и Турция, допълват от вътрешното министерство.
Двамата са подчертали високото равнище на взаимоотношение в региона на вътрешните работи, построено на основата на професионализъм и взаимно доверие. Има и подготвеност си за разширение и задълбочаване на обмена на информация и експертиза, в търсене на работещи решения в взаимните предпочитани области и по съответни въпроси. От турска страна бе изразена взаимност с потърпевшите от наводненията през последната седмица и подготвеност за оказване на помощ при нужда.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР