Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите в оставка

...
Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите в оставка
Коментари Харесай

Асен Василев подписа споразумение със Световната банка за консултантски услуги


Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите в оставка Асен Василев и шефът за страните от Европейския съюз в Световната банка Галина А. Винселет подписаха Рамково съглашение за възмездни консултантски услуги в границите на сегашния програмен интервал 2021 - 2027 година Това оповестиха от Министерството на финансите.

Документът дава опция на българското държавно управление да употребява забележителния интернационален опит на Световната банка, в това число посредством даване на препоръки за формулиране на политиките и оформяне на тактики, задълбочени секторни разбори, обмисляне на планове, както и поддръжка за осъществяването им.

" Споразумението се подписва в поддръжка на напъните на държавното управление за по-ефективно асимилиране на средствата от Европейски Съюз. Справянето с неравенствата и подобряването на изискванията на живот за българите изисква мощен сътрудник и ние сме извънредно задоволени, че ще работим със Световната банка в тази област ", съобщи министър Василев по време на церемонията.

По думите на Галина Винселет за Световната банка е чест да бъде определена от държавното управление да дава световни познания и аналитична поддръжка. Ще продължим да поддържаме България в средносрочен проект да се възползва оптимално от участието си в Групата на Световната банка като предоставяме финансиране, аналитична и техническа помощ, добави тя.

Споразумението е продължение на дългогодишно партньорство в светлината на 30-годишнината от откриването на офиса на Световната банка в София . Документът е и в поддръжка на упоритостите на страната ни за равнене на виталните стандарти с тези на Европейски Съюз и основаване на приобщаваща, зелена и цифрова стопанска система, като се предпазят хората от отрицателните резултати на пандемията и войната в Украйна.

Сферите на съдействие включват усилване на институциите, възстановяване на обществените разноски и публични услуги, както и усилване на устойчивостта на икономическия модел на България.
 Кирил Петков описа за упоритостите си пред Световната банка
Кирил Петков описа за упоритостите си пред Световната банка

България може да задържи високите си темпове на напредък, само че това изисква съществени реформи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР