Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева осъди

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева осъди
Коментари Харесай

Екатерина Захариева осъди терористичния акт във Виена

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева осъди и изрази съболезнования и взаимност с народа на Австрия.
„ Дълбоко съм шокирана от новината за въоръжени набези против мирни жители в центъра на Виена. Позволете ми от името Министерство на външните работи на Република България и от свое име да изразя най-искрените си съболезнования към фамилиите и околните на починалите, и да пожелая бързо излекуване на ранените “, споделя в съболезнователна депеша до австрийския министър по европейские и международнте връзки на Александер Шаленберг.
„ Българското държавно управление и общество уверено осъждат тези безчовечен, терористични актове. Не може да съществува никакво опрощение за насилието против почтени и невъоръжени хора. Подобни злодеяния провокират единствено яд и омерзение измежду българските жители “, се посочве още в съболезнователната депеша от Екатерина Захариева.
Българският министър на външните работи акцентира и готовността на България за усилване на съдействието и взаимните дейности за заличаване на всяка форма на тероризъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР