Заместник-министър Ирена Димитрова представи българския кандидат за комисар на Съвета

...
Заместник-министър Ирена Димитрова представи българския кандидат за комисар на Съвета
Коментари Харесай

Предлагат Меглена Кунева за българският кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека

Заместник-министър Ирена Димитрова показа българския претендент за комисар на Съвета на Европа по правата на индивида - Меглена Кунева, пред представители на дипломатически задачи в София от страни членки на Съвета на Европа. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР) на уеб страницата си.

Димитрова акцентира предпочитаното внимание, което България отделя на въпросите на правата на индивида в интернационалните връзки. Открои ролята на комисаря на Съвета на Европа по правата на индивида за поддържането на високите стандарти на тази интернационална организация и обезпечаването на нейната ефикасна активност.

Заместник-министърът посочи и безспорните персонални качества и извънредно богатия професионален опит на българския претендент, като акцентира увереността на държавното управление, че Меглена Кунева може да способства доста за отстояването на правата на индивида в Европа, се показва в известието.

Меглена Кунева показа своите визии за работата на комисаря на Съвета на Европа по правата на индивида и отговори на въпроси от присъстващите дипломати на страните членки на организацията, упълномощени в София.

Република България издига за първи път собствен претендент за висша позиция в Съвета на Европа, показаха още от Министерство на външните работи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР