Заместник-командир на 14-и руски армейски корпус е убит в Украйна,

...
Заместник-командир на 14-и руски армейски корпус е убит в Украйна,
Коментари Харесай

Руски генерал-майор е убит в Украйна

Заместник-командир на 14-и съветски армейски корпус е погубен в Украйна, заяви Ройтерс, като се базира на почитан районен чиновник.

Така още 170 000 души ще бъдат добавени към към този момент воюващите 1 320 000

Губернаторът на съветската Воронежка област Александър Гусев съобщи, че Завадски е умрял " на военен пост в зоната за специфични интервенции ", без да дава повече детайлности.

Снимка: Reuters

Разследващият новинарски уебсайт iStories заяви, че Завадски е седмият генерал-майор, чиято гибел е доказана от Русия, и общо 12-ият върховен офицер, за който се оповестява, че е умрял от началото на това, което Русия назовава " специфична военна интервенция " в Украйна.

Завадски е бил многоуважаван офицер и някогашен пълководец на танк, сподели Гусев, като добави, че гибелта му е тежка загуба, която е предизвикала „ непоносима болежка “.

Мандатът на президента на Украйна Володимир Зеленски изтича след едвам два месеца - ще има ли нови избори

Междувременно нощта мина в интезивни съветски удари по Украйна. По данни на украинските управляващи системите за противовъздушна защита са били задействани в най-малко 9 области на страната.
Сред тях региони в Херсонска и Николаевска област. При съветска офанзива починаха двама души в Херсон.

От своя страна украинските военни са атакували с дронове хранилище за гориво в следената от Русия зона в Луганск. Продължават боевете и към Авдиеевка. Лошите метеорологични условия утежняват обстановката на фронтовата линия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР