Заместник-кметовете на община Варна Диан Иванов и Павел Попов свикаха

...
Заместник-кметовете на община Варна Диан Иванов и Павел Попов свикаха
Коментари Харесай

Община Варна стяга редиците по европроектите

Заместник-кметовете на община Варна Диан Иванов и Павел Попов свикаха координационни срещи на звената, виновни за реализацията на плановете с европейско финансиране на Община Варна. Целта на поредицата от работни срещи е да се форсира и координира работата на всички административни звена в Община Варна, в това число и на районните кметства, които имат отговорности по плановете по Националния проект за възобновяване и устойчивост (НПВУ), стратегиите от структурните фондове на Европейски Съюз и на Министерството на образованието и науката за нови здания и спортни площадки.

По отношение на програмата на МОН „ Изграждане, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2024-2026 “ напъните към този момент се концентрират върху новите планове. Сред тях е да вземем за пример нова постройка за две култивиран групи, физкултурен салон и площадки за игра навън към ДГ №17 „ Д-р Петър Берон “ в регион „ Приморски “ за над 3 млн. лева по програмата, с малко над 2 млн. лева съфинансиране от общината. Ще се построява и нов корпус към ДГ №39 „ Приказка “ в регион „ Владислав Варненчик “. Сградата е планувана за една яслена и три култивиран групи за към 3 млн. лева пари от програмата и над 1,5 млн. лева от общината.

По друга стратегия на МОН за интервала 2024 -2026 година – за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони -  също се подхваща съгласуваност сред звената. Обсъди се степента на подготвеност за главния ремонт на физкултурния салон на ОУ „ Черноризец Храбър “ за близо 600 000 лева СУ „ Гео Милев “ за към 200 000 лева би трябвало да построи нова площадка, а НУ „ Васил Левски “ да извърши ремонт на съществуващата спортна база навън. Спортните си уреди би трябвало да ремонтират и ПГГСД „ Николай Хайтов “ и IV ЕГ „ Фредерик Жолио-Кюри “. Одобрени са още Професионалната гимназия по електротехника и Професионалната техническа гимназия, кандидатствали независимо пред министерството с планове на стойност по към 100 000 лева

Заместник-кметовете Павел Попов и Диан Иванов дадоха къси периоди на отрасловите дирекции и районните кметства да координират работата си по този начин, че да се подсигурява високо движение в подготовката на ремонтите и строителните действия. Община Варна ще изготви график за тези действия по този начин, че да не се попречва образователният развой, увери заместник-кметът по образованието Павел Попов, а Диан Иванов разгласи, че координационните срещи ще са непрекъснати и няма да има толерантност към прекачване на отговорност сред звената, оповестиха от пресцентъра на община Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР