Заместник-кметът по здравеопазването и социалните дейности Снежана Апостолова откри първото

...
Заместник-кметът по здравеопазването и социалните дейности Снежана Апостолова откри първото
Коментари Харесай

Първо заседание на новия Съвет по въпросите на социалните услуги във Варна

Заместник-кметът по опазването на здравето и обществените действия Снежана Апостолова откри първото съвещание на Съвета по въпросите на обществените услуги в Община Варна (СВСУ).

По време на съвещанието бяха дискутирани тематики, свързани с незадоволителния общинския сграден фонд, който се дава за използването на услугите. Обсъдени бяха и идните състезания за даване на обществени услуги, при които наложително изискване е да има обезпечена материална база. Представителите на разнообразни неправителствени организации споделиха, че в сферата няма система за стимулиране на фрагментите и те постоянно напущат поради ниските равнища на възнаграждение.

На съвещанието стана ясно, че следва приемането на Националната карта на обществените услуги. Очаква се тя да влезе в действие при започване на идната година и да вкара единни стандарти за финансиране в бранша. Членовете на съвета се договориха до края на месеца да изпратят до общината своите оферти по настоящите и по стратегическите въпроси, които ще разискват и вземат решение до края на мандата си.

Според признатия през днешния ден устав Съветът по въпросите на обществените услуги ще се събира минимум един път на всеки три месеца. В състава му влизат представители на общинската дирекция „ Социални действия “, непрекъснатата комисия „ Социални действия и жилищна политика ” към Общинския съвет, Регионалната дирекция „ Социално подкрепяне “, Регионалния инспекторат по образованието, ОД на Министерство на вътрешните работи и на неправителствения бранш - снабдители на разнообразни обществени услуги в общината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР