Заместник-кметът по здравеопазване и социални дейности Снежана Апостолова започва поредица

...
Заместник-кметът по здравеопазване и социални дейности Снежана Апостолова започва поредица
Коментари Харесай

Заместник-кметът Снежана Апостолова започва посещения на общинските центрове за социални услуги

Заместник-кметът по опазване на здравето и обществени действия Снежана Апостолова стартира поредност от визити на всички общински центрове за обществени услуги. Целта е се запознае персонално с изискванията на работа в звената и техните проблеми. Това стана ясно след работна среща с ръководителите на центровете, която се организира през вчерашния ден в постройката на общината. На нея ръководителите на звената показаха активността и проблемите си.

550 души са потребителите на Домашния обществен патронаж, а 300 души посещават публичната столова към него, сподели шефът на звеното Дарина Стоянова. Тя уточни, че Патронажът ръководи и обществената услуга „ Асистентска поддръжка “, към който се обслужват 720 лица. По думите й, казусът е най-вече с дефицита на фрагменти и потребността да се назначат още хора.

Подобен проблем уточни и Дияна Дянкова, шеф на Комплекса за обществени услуги за деца и младежи, който сплотява осемте Центъра за настаняване от фамилен вид /ЦНСТ/ във Варна. Къщичките се намират в кв. „ Изгрев “, в кв. „ Вл. Варненчик “ и в село Тополи. Шест от центровете са за деца и младежи с голям брой увреждания и два за деца и младежи без увреждания. Ако се наложи някое от децата да бъде прието в болница в болница, то би трябвало да се съпровожда от чиновник на центъра. Увеличаването на личния състав ще реши отчасти казуса, защото в тези услуги няма младежи, които да желаят да работят. По-възрастният личен състав по-трудно обгрижва децата, съобщи Дянкова.

От дефицит на чиновници се оплака и шефът на Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица Марко Марков. По негови данни, 107 души са настанени в приюта все още, от които 7-8 лица са лежащо заболели. Зя тях се грижат двама служащи, с помощта на напъните им се оправяме, само че е належащо трайно решение на казуса, сподели Марков.

Дейността на Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии показа ръководителят Любомира Комитска. В него работят още Центровете за социална поддръжка „ Усмивка “ на ул. „ Г. Раковски “ №62 и „ Другарче “ на ул. „ П. Стайнов “ №7, ЦНСТ „ Другарче “ на ул. „ Ген. Колев “ №90 и звено „ Майка и бебе “ в кв. „ Аспарухово “.

Заместник-кметът Снежана Апостолова съобщи, че ще посети персонално всички услуги и ще спомага за решение на проблемите в границите на опциите.

Тя напомни, че Община Варна ще обособи седем точки в града, в които жителите ще бъдат осведомени, съветвани и насочвани за прилагане на обществени услуги. Нов фронт офис ще бъде открит на ул. „ Г. С. Раковски “ № 62, етаж 1, а обособени работни места ще има в постройките на Община Варна и на петте районни кметства – „ Одесос “, „ Приморски “, „ Младост “, Вл. „ Варненчик “ и „ Аспарухово “. Дейностите ще се осъществят по план „ Укрепване на общинския потенциал в Община Варна “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР