Заместник-кметът по социални дейности и здравеопазване Снежана Апостолова обяви, че Община

...
Заместник-кметът по социални дейности и здравеопазване Снежана Апостолова обяви, че Община
Коментари Харесай

Община Варна организира кампания за набиране на нови приемни семейства

Заместник-кметът по обществени действия и опазване на здравето Снежана Апостолова разгласи, че Община Варна ще провежда акция за набиране на нови приемни фамилии, които да бъдат привлечени в помощ на деца, нуждаещи се от грижи и дом.

Това стана по време на второто за годината съвещание на Комисията по приемна грижа.

На него участваха доставчиците на обществени услуги, специалисти по обществено подкрепяне и протекция на детето, представители на РЗИ, Областният екип по приемна грижа, неправителствени организации.

След осъществените разбори на процесите, свързани с развиването на приемната грижа в района, е регистрирана нужда от набиране на нови 25 професионални приемни фамилии, стана ясно на срещата през днешния ден. Осем от тях са за новородени, категория 0-3 година, 10 са за деца с увреждания и 7 - за деца с девиантно държание.

За тази цел Общината ще провежда обширна осведомителна акция, с която да притегли нови фамилии, които да дадат късмет на деца, нуждаещи се от щастливо и умерено детство.

Инициативата ще включва реклама в електронните и цифровите медии, печатни материали, профилирани излъчвания и мероприятия. Ще бъдат проведен Ден на отворените порти и Ден на приемната грижа, в които претенденти за приемни родители ще имат опция да се срещнат с специалисти от бранша и с към този момент одобрени приемни фамилии. Желаещите ще могат да се срещнат с всички условия и условия за приемните родители, с цел да вземат обосновано решение.

Към момента Областният екип за приемни фамилии към Община Варна работи с най-големият брой одобрени приемни фамилии на територията на страната - 121. 33 от фамилиите са на територията на града, останалите са в общините Аксаково, Аврен, Белослав, Ветрино, Вълчи дол, Долни чифлик, Девня, Дългопол, Провадия и Суворово.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР