Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Илия Коев обсъди перспективи

...
Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Илия Коев обсъди перспективи
Коментари Харесай

Слагат камери на кофите да следят кой как си хвърля боклука във Варна

Заместник-кметът по публичен ред и сигурност Илия Коев разиска вероятности за развиването на Варна, по покана на началника на ВВМУ “Н. Вапцаров “ флотилен адмирал Боян Медникаров. Събитието е проведено от управлението на Висшето военноморско учебно заведение и се организира през днешния ден в постройката на университета.

Екипът на кмета Благомир Коцев работи неуморно и към този момент са в ход нови ограничения по редица тематики - незавършени поправки, дефицит тук-там в детските ясли, безстопанствени животни и други, сподели Коев.

По тематиката за инфраструктурните обекти, той уточни, че повишени критериите към компаниите за осъществяването на уличните поправки. В ход е и основаването на специфична комисия, която да следи за качеството на осъществените действия. Некачественото планиране на пътна инфраструктура и неналичието на инвеститорски и строителен надзор при миналата власт, е повода за забавянето на ремонтните действия, посочи заместник-кметът. Той добави, че за възстановяване на градската среда ще бъдат основани екипи за незабавни и неотложни поправки в петте региона на Варна.

В обръщението си към участниците Коев уточни още, че част от средствата отпуснати на Варна по капиталовата стратегия на Министерство на финансите са планувани за построяването на нови детски градини и ясли. По същата стратегия са заложени пари и за два нови парка.

В бюджета на Варна са заложени и средства за построяването на видеонаблюдение, което да попречва вандализма.

Планира се и слагането на камери към контейнерите за боклуци, което ще усъвършенства контрола по сметосъбирането и ще докара до санкционирането на недобросъвестни жители.

Предвижда се още отделяне на няколко общински терена за събиране на едрогабаритни боклуци.

Мерки се вземат и за Приюта за безстопанствени животни, който е бил в окаяно положение при започване на мандата. С новите темпове на работа, навременна кастрация и грижа за бездомните кучета, до 3 години ще решим казуса с бездомните кучета в града, сподели още Коев.

В края на беседата, заместител кметът Илия Коев прикани всички участници да се включат в огромната акция на Община Варна за почистването на града, която ще се организира на 27 април, събота. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР