Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на и председател на

...
Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на и председател на
Коментари Харесай

Пламен Панов участва в работна среща на тема Европейските столици на културата – уроци по управление на многообразието и социалната интеграция“

Заместник-кметът по просвета, археология и туризъм на и ръководител на УС на Фондация „ Пловдив 2019 “ Пламен Панов, Валери Кьорленски- зам.-председател на УС и Кирил Велчев – изпълнителен шеф на фондация „ Пловдив 2019 “ участваха през днешния ден в работна среща на тематика " Европейските столици на културата – уроци по ръководство на многообразието и обществената интеграция “, която се организира в Голямата конферентна зала на ДК „ Борис Христов “. 

Работната среща е част от плана „ Иновативно ръководство на разнообразието и тактики за приобщаване в европейските градове “, финансиран от стратегия „ Европа за жителите “ на Европейската комисия, направление 2 – мярка 2.2 „ Мрежи от градове “. Проектът се координира от община Симитли в съдействие с 14 партньорски организации от 13 други страни – общо 11 от членки на Европейски Съюз и 3 от прилежащи на Европейски Съюз страни.
 Пловдив още веднъж се трансформира в столица на китарата през есента Пловдив още веднъж се трансформира в столица на китарата през есента
И тази година, от 4-ти до 7-ми ноември, Plovdiv GuitArt Festival ще предложи на почитателите си фантастични концерти, майсторски класове, л...

Това е новаторски план, който изхожда от обществената, икономическата и политическата действителност на Европейския съюз и се стреми да сътвори общоевропейска мрежа от градове, работеща дружно за възстановяване на ръководството на многообразието и отбраната на правата на малцинствата в европейските градове; за справяне с провокациите на всички градски общности. Включвайки необятен кръг жители от разнообразни обществени и професионални среди, както и незадоволително показани малцинствени и мигрантски общности, тази общоевропейска мрежа ще предизвиква разговора сред обществени органи, комитети за побратимяване сред градовете и организации на гражданското общество. Мрежата ще работи за развиване на устойчиви публично-частни партньорства за предварителна защита на дискриминирането и поощряване на културното разнообразие в Европа.

Партньорството търси уроците от опита на европейските столици на културата и Европейската година на културното завещание и междукултурния разговор, като преглежда тяхната роля на приобщаващи механизми и насърчители на демокрацията и правата на индивида в Европа. В срещата участваха представители от разнообразни ресори на администрацията на община Симитли, представители на МИГ Струма - Симитли, Кресна и Струмяни.

Срещата стартира с презентация на плана, която направи координаторът доктор Борислава Мария Даскалова. Заместник-кметът Пламен Панов описа на гостите за дългия път и провокациите в процеса на реализация на плана „ Европейска столица на културата -Пловдив 2019 “ – от кандидатстването, подготовката, годината 2019-та,  до през днешния ден. Гостите научиха от пловдивските домакини елементи за двете книги, механизмите за финансиране посредством оповестяване на отворени предложения, разнообразното културно наличие, спецификата на публиките и доста други.

Визитата на участниците в плана „ Иновативно ръководство на разнообразието и тактики за приобщаване в европейските градове “, финансиран от стратегия „ Европа за жителите “ е тридневна и продължава до 7 октомври.
 Седмицата на Димитър Димов в Пловдив стартира с неповторима галерия, голям брой посетители и дълбока респект към огромния публицист Седмицата на Димитър Димов в Пловдив стартира с неповторима галерия, голям брой посетители и дълбока респект към огромния публицист
От през вчерашния ден в Дома на културата „ Борис Христов “, предверие ет. 2 в продължение на 14 дни, пловдивчани и посетители на града могат да ра...

В програмата им е включено посещаване на Римския стадион (включително в Източната стена на крепостта в магазин H&M); Джумая джамия; Архитектурен комплекс „ Старинен Пловдив “: Катедрален храм „ Св Богородица “ (гробът на Йоаким Груев и Хр. Г Данов), Античен спектакъл на Филипопол, Дервишки манастир, Небет Тепе, Арменско учебно заведение и храм „ Сурп Кеворк “.

Участниците ще имат срещи в Драматичен спектакъл, Пловдив с Кръстю Кръстев, шеф на театъра, с специалисти от Фондация „ Пловдив`2019 “. Ще посетят също Капана, трибуните на Римския стадион в „ Екселсиор “, „ Пеещите фонтани “, Голямата Епископска Базилика на Филипопол и Католическия храм „ Св. Лудвиг “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР