Заместник-кметът на Приморски“ Мартин Баръмов ще изпълнява временно длъжността кмет

...
Заместник-кметът на Приморски“ Мартин Баръмов ще изпълнява временно длъжността кмет
Коментари Харесай

Избраха временен кмет на „Приморски“, изборът за „Одесос“ зацикли

Заместник-кметът на „ Приморски “ Мартин Баръмов ще извършва краткотрайно длъжността кмет на региона. Той ще заема поста до полагане на клетва на новия кмет, реши Общинският съвет на днешното си постоянно съвещание.

Баръмов се оказа единствен вид за краткотраен кмет, защото е единственият заместник-кмет. Председателят на групата общински съветници на ГЕРБ Тодор Балабанов съобщи, че всички останали заместник-кметовена „ Приморски “ са били освободени, откакто е станала обществена информацията със подозрения за законови нарушавания на отстранения от кметския постНиколай Желязков. Мартин Баръмов е брат на умрелия едноличен притежател на комерсиалното сдружение, чийто ликвидатор се оказа Желязков, уточни Балабанов.

След продължителни диспути и две гласувания локалният парламент не съумя да избере краткотраен кмет на регион „ Одесос “, чийто кмет също е с авансово прекъснати компетенции от ОИК. Първоначално за краткотраен областен кметбе препоръчана Емилия Христова, само че един глас не доближи за избирането й. Другият настоящ заместник-кмет - Атанас Христов, също не събра нужните 26 гласа при гласуването в зала „ Пленарна “.

Днешното съвещание на локалния парламент бе удължено с един час и вместо до 17.00, ще продължи до 18.00 часа. Гласуването на бюджета на Варна за тази годинавероятно ще се състои на следващия ден, когато съвещанието на Общинския съвет ще продължи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР