Заместник-кметът на Община Варна Снежана Апостолова взе участие в среща

...
Заместник-кметът на Община Варна Снежана Апостолова взе участие в среща
Коментари Харесай

Как ще работят с бежанците във Варна?

Заместник-кметът на Община Варна Снежана Апостолова взе присъединяване в среща с представители на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в България /ВКБООН/ и неправителствени организации от морския град, които работят по планове за поддръжка и консолидиране на бежанците и поощряване на общественото им доближаване в общността, оповестиха от локалната администрация. 

Пет са главните цели в бранша – протекция на децата, обучение, обществено и икономическо включване, ментално здраве и психическа поддръжка, както и базови потребности, стана ясно по време на събитието. Последва показване на платформа за доклад на всички действия на неправителствените организации , както и образование за метода, по който се регистрират плановете.

Община Варна подписа Меморандум за съгласие и съдействие с Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в България през юли 2023 година ВКБООН е профилиран орган на Организацията на обединените народи, основан с Резолюция 319 (IV) на Общото заседание на Организация на обединените нации от 3 декември 1949 година ВКБООН управлява и координира дейностите за протекция и поддръжка на бежанците по света .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР