Заместник-кметът на община Варна Павел Попов присъства вчера на представяне

...
Заместник-кметът на община Варна Павел Попов присъства вчера на представяне
Коментари Харесай

Деца и учители създадоха авторска книжка, зам.-кметът ги навести

Заместник-кметът на община Варна Павел Попов участва през вчерашния ден на показване на авторска брошура, основана от учители и деца от детска градина " Иглика “. Изданието е част от поредицата " Играем, с цел да знаем " и е под надпис " Решаваме спорове посредством медиация ", заяви общината.

След сканиране на QR кодове в книжката, героите оживяват във видеа. Те наблюдават стъпките от просветителната игра " Мостът на мира ". Тя превежда малчуганите през петте стадия на процедурата по медиация, като им оказва помощ да се научат да позволяват сполучливо споровете между тях.

Домакините от детската градина показаха и авторския анимационен филм " Иглика споделя за страстите ". Видеото е основано от изкуствен интелект.

На събитието участваха Лилия Христова - шеф на дирекция " Образование и юношески действия ", представители на ИКТ Клъстер - Варна и други организации.

ДГ №23 " Иглика " е пилотната градина, която през 2020 година стартира план за въвеждане на медиацията, изразена като ефикасен прийом за ръководство на спорове и кротичък път за реализиране на съгласие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР