Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Разград Добрин Добрев

...
Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Разград Добрин Добрев
Коментари Харесай

„Автомагистрали Черно море“ АД ще изгражда третата клетка на депото за отпадъци

Заместник-кметът и изпълняващ функционалностите кмет на Община Разград Добрин Добрев и изпълнителният шеф на „ Автомагистрали Черно море “ АД Ярослав Христов подписаха на 15 август контракт за осъществяване на публичната поръчка с предмет „ Изграждане на трета клетка на обект: „ Регионално хранилище за неопасни боклуци за общините - Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян “.

Процедурата се организира от Община Разград, откакто Общото заседание на „ Регионално съдружие за ръководство на отпадъците за регион  Разград ”, в което вземат участие седемте общини от Лудогорието, упълномощи кмета на Община Разград да организира публичната поръчка, оповестиха от Общината.

В нея предложения подадоха общо четири компании. Комисия дефинира като най-хубаво предлагането на „ Автомагистрали Черно море “, то е на стойност 5 424 247,47 лева Съгласно условията на публичната поръчка се планува третата клетка да се построи на повърхност 34,4 дка в местността „ Олян Бурлук “ в землището на Разград, директно до първата и втората клетка на сметището.

Полезният размер на новата клетка за депониране е 550 000 куб.м., което е повече от първа и втора клетка взети дружно, те са с общ размер 450 000 куб.м. За оформяне котлована на клетка 3 и съпътстващите уреди от Регионалното хранилище би трябвало се извършат общо 150 000 куб.м. ровове.

В плана са включени и нужните уреди за продължение на употребата на Регионалното депо-Разград - нов ретензионен басейн за инфилтратни води, дренажна система, газоулавяща и газоотвеждаща система на новата клетка 3 и връзка със съществуващите уреди от газовата система на Регионалното хранилище - І ви стадий, охранни канавки, продължение на поясните канали, оросителна система и други.

По контракт срокът за създаване на третата клетка е 533 дни, като господин Христов увери заместник-кмета Добрин Добрев, че ще се положат старания дейностите да се извършат в по-кратък период.

Третата клетка е със период за употреба сред 24 - реален сюжет и 33 години - оптимистичен период . Очаква се темповете за запълването й да са доста по-бавни от първа и втора клетка, защото в това време Община Разград започва и построяването на компостираща и сепарираща съоръжения на Регионалното хранилище за боклуци в Разград, в които ще се третират и оползотворяват авансово част от отпадъците, преди да се депонират на сметището.

Финансирането на плана е със средствата от импортираните отчисления от общините от Разградска област в РИОСВ-Русе по реда на Закона за ръководство на отпадъците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР