Покупката на имот е най-добрата инвестиция, дори на човек да

...
Покупката на имот е най-добрата инвестиция, дори на човек да
Коментари Харесай

Коя е най-добрата инвестиция в момента?

Покупката на парцел е най-хубавата инвестиция, даже на човек да му се наложи да вземе заем за част от цената, обявиха от компания за първокласни парцели. Спестяванията се изпаряват в изискванията на висока инфлация. Най-умното решение е да се влага в парцел, тъй като лихвите по заемите ще останат по-ниски от инфлацията, обясниха специалистите.

В рамките на година първокласните парцели в София са поскъпнали приблизително с 23%, демонстрират данни на компанията. За целия пазар на парцели повишаването е с към 30 на 100. Луксозният сегмент от пазара постоянно е по-стабилен и при него има по-малко придвижване на цените. През 2023 година цените няма да падат, безапелационни са от управлението на компанията. Очакванията са пазарът на парцели през идната година да бъде постоянен, да няма свръхпредлагане. В резултат търсенето на къщи и жилища ще продължи да бъде по-голямо от предлагането, написа " Труд ".

Брокерите на парцели изпращат една доста сполучлива 2022 година Сред аргументите за това е огромната еуфория през 2021 година, след пандемията, която се е трансферирала и в актуалната година. През първата половина на годината имаше извънредно огромно търсене на парцели, пътувания и изобщо на всичко, с което хората могат да похарчат парите си. Сега позвъняванията на хора, които търсят информация за парцели, са по-малко, само че се обаждат съществени купувачи, които са по-мотивирани и търсят първокласни жилища най-вече за фамилията си.

Купувачите доста добре преценят кое е най-хубавото за тях и не са подготвени да купуват непременно. Затова вложителите, които оферират положителни цени и гъвкави условия на заплащане, ще имат по-голям триумф на пазара, считат от брокерската компания. При покупката на парцели се водят договаряния за цените, само че отстъпките са в доста дребен размер - за къщи стигат до 8 на 100, а за жилища са към 2%. Но в някои региони на столицата, където предлагането е по-малко, няма никакви отстъпки. За идната година в редица квартали на София цените на първокласните парцели ще продължат да нарастват, считат специалистите.

Много евентуални купувачи на първокласни парцели сега отсрочват покупката и наемат жилище. Това е довело до 30 на 100 растеж при наемите на първокласни парцели. Затова брокерите поучават притежателите да отдават имотите си чартърен, в случай че желаят да осъществят рентабилност.

Цените на първокласните жилища в София са в много необятни граници, само че стартират от 2000 евро за квадрат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР