Заместник-главният секретар на МВР Живко Коцев сподели подробности около разследването

...
Заместник-главният секретар на МВР Живко Коцев сподели подробности около разследването
Коментари Харесай

Заместник-главен секретар на МВР с брутални подробности за убийството в София и профила на задържания

Заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев показа детайлности към следствието на убийството в София, болести което има двама арестувани.

" Става въпрос за 41-годишен млад мъж, столичанин, който е разгласен за търсене на 12 август в късния следобяд. Постъпил е сигнал от негов непосредствен родственик, подадено е заявление за неговото безизвестно неявяване от 8 август. Започнато е бързо търсене и изясняване на всички обстоятелства и условия, поради които е липсващ столичанина и в тази връзка удостоверявам, че откритите трупни остатъци са точно на този млад мъж от град София ", сподели той пред БТВ.

" Убийството е осъществено в столицата на адреса, на който бяха открити част от трупните остатъци - на ул. " Раковска ", в жилището, което е наето чартърен и населявано от заподозряния причинител на закононарушението. Извършителят е също млад мъж, който обитава на територията на столицата от известно време. На 32 години, престъпно проявен. Работил е до неотдавна като барман, сега е незает. Имал е другарски връзки с жертвата и това, до което се допираме в границите на следствието, се касае за финансов претекст - неуредени финансови взаимоотношения сред двамата ", разясни Коцев.

" Започна проучване на всички обстоятелства и условия. Формира се необятен кръг от специалисти от основна дирекция на Национална полиция, от института по логика на психиката, от столичната дирекция на вътрешните работи. В рамките на следствието започнахме изследване на неговите привички, установихме цялото му близко обграждане, организирахме беседи със съответните лица, проверихме всички условия, които те твърдяха и установихме, че гибелта по всяка възможност е настъпила още в късния следобяд на 8 август. Обстоятелството, че намерихме един от употребените мобилни телефони на жилищен комплекс Студентски град, ни даде съображение да мислим, че се поддържа версията за изгубване, което е обвързвано с насилствена гибел с настъпил летален излаз. Това се поддържа досега и от обстоятелствата, които сме събрали ", описа още заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Всички събрани доказателства ни дадоха съображение да считаме, че евентуален причинител на това тежко закононарушение е точно мъжът с букви В.В., което считаме, че е авансово подготвяно. В рамките на следствието установихме, че по всяка възможност има и съизвършител. Това се удостовери и от други събрани доказателства. Самите трупни остатъци са изхвърлени на разнообразни места в столицата с автомобил, който е благосъстоятелност на непосредствен на причинителя на закононарушението, защото самият създател на действието не е разполагал със удостоверение за ръководство на МПС и не има личен автомобил и в тази връзка е подкрепят от съизвършител, който също е притеглен под наказателна отговорност и е арестуван за 72 часа. Установили сме цялото придвижване на създателя на действието и по този начин стигнахме и до чувалите с трупните остатъци на територията на естествен парк " Витоша ". Също по този начин успяхме да намерим и първия телефон, който се употребява от жертвата. Отново на територията на столицата в квартал " Изток ". Не знаем за каква сума са спорили двамата, той като това е предмет на следствието, а към момента сме в начален стадий. Но при всички случаи се касае за користни подбуди и неуредени финансови взаимоотношения сред двамата ", добави той.

" Престъпплението е извънредно злокобно. Това ще бъде също предмет на следствието в границите на съдебно-психиатрична експертиза да се откри положението, при което е осъществено действието, и дали причинителя схваща свойството и смисъла на това, което е направил. Безспорен факт - изключителна експанзия. Според профила на психолозите това е едно лице, което има комплекси, извънредно нападателен, озлобен, злопаметен, и това го е материализирал в своето действие. Експертите психиатри и психолози ще се произнесат за това държание ", разяснява още Коцев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР