Заместник-генералният секретар на ООН, отговарящ за хуманитарните въпроси Мартин Грифитс

...
Заместник-генералният секретар на ООН, отговарящ за хуманитарните въпроси Мартин Грифитс
Коментари Харесай

Висш представител на ООН ще опита да договори прекратяване на огъня в Украйна

Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации, отговарящ за филантропичните въпроси Мартин Грифитс ще бъде в Москва, а на следващия ден в Киев в опит да реализира сделка за преустановяване на огъня в Украйна по филантропични аргументи, съобщи Франс прес.

Паралелно с това ръководителят на украинската делегация в договарянията с Русия Давид Арахамия сподели през вчерашния ден, че Москва е приела устно главните оферти на Украйна, като се изключи тези, касаещи Крим и добави, че Киев чака и документално удостоверение от съветска страна.

Той направи тези мнения в телевизионна стратегия. Главният договарящ сподели, че в случай че има среща сред президентите на Украйна и на Русия, то тя най-вероятно ще се организира в Турция. Украинският основен договарящ акцентира, че Москва се е съгласила в хода на договарянията, че референдум за неутралитета на Украйна ще бъде единственият метод за излизане от тази обстановка. " Ако украинците не дадат единодушието си за подобен статут, ние ще се върнем или към положението на война, или към нови договаряния ", акцентира Арахамия.

Тези вести идват на фона на отекнали детонации тази заран в Одеса, където градската администрация съобщи, че става дума за ракетно нахлуване.

Руските сили също така не престават да блокират отчасти Харков, където жилищни и индустриални зони са цел на артилерийски обстрел. В Мариупол към 160 000 души към момента са блокирани от обсадата, а минимум 5000 поданици са убити до момента от началото на съветската атака, съгласно локалните управляващи.

Руските сили се изтеглят от основни градове покрай столицата Киев и Чернигов, с цел да се разположат в Източна и Южна Украйна, бе обявено през вчерашния ден. " Месец след началото на съветската атака в Украйна градовете Ирпин, Буча, Гостомел и целият регион на Киев бяха освободени от нашественика ", заяви през вчерашния ден украинската заместник-министърка на защитата Ханна Маляр.

Но след изтеглянето в Буча бяха открити трупове на мъже с огнестрелни рани в главата, лежащи на улицата. Няколко души са открити мъртви и с вързани ръце с бял плат, употребен, с цел да се покаже, че те не носят оръжие. Буча е напряко неразпознаваем след яростните сражения, показва Франс прес. Според кмета на града Анатолий Федорук близо 300 души са били заровени там в общи гробове. На някои улици има по 15-20 натрупа, а какъв брой има в дворовете на къщите към момента не е ясно, описа той и добави, че всички тези хора са убити с изстрел в главата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР