Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана приветства ангажимента, който

...
Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана приветства ангажимента, който
Коментари Харесай

Мирча Джоана от „Ново село“: Действия на Русия са сериозна заплаха за сигурността в Черноморския регион

Заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана приветства уговорката, който е поела България, да задели най-малко 2% от брутния си вътрешен артикул за разноски за защита през идните години, което ще се изрази допълнително бойни самолети, изтребители, патрулни кораби и бойни машини за пехотата. „ Това ще увеличи сигурността в България и ще направи НАТО по-силна “, съобщи още Джоана, който е на посещаване в България.

Русия продължава да води своята война на експанзия против Украйна , сподели Джоана . Опасните дейности на Русия са сериозна опасност за сигурността в Черноморския район. НАТО и съдружниците ускориха своите старания за наблюдаване и разузнаване в Черно море, в това число посредством военноморска патрулна авиация, самолети АУАКС на НАТО и дронове. Много се веселя, че България работи в съдействие с Турция и Румъния за противопоставяне на плаващите мини в Черно море, уточни Мирча Джоана .

Заедно с премиера Николай Денков , Мирча Джоана следи демонстрацията на оперативни качества за водене на отбранителна интервенция, на образователния полигон „ Ново село “ в границите на учението Iron Strike – 2023.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР