Заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов беше част от

...
Заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов беше част от
Коментари Харесай

Шеф на полицията: До година-две опасните лица ще бъдат извън стадионите

Заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов беше част от конференцията, на която бяха разкрити детайлности към арестуването на фена на Левски, хвърлил бомбичка на мача с ЦСКА, при която пострадаха двама полицейски чиновници, оповестява Блиц.

“За нас беше дълг да открием това лице. Това беше въпрос на чест. Още на стадиона се усети дух на неотстъпчивост към случилото се и упоритост разкриването да стане бързо. Този дух се усети и измежду огромна част от публиката, тъй като по-късно съвсем всички от почитателите ни спомагаха. Трябваше да проверим към 4000 души и не срещнахме никаква опозиция. Деянието беше жигосано от самите последователи ”, разяснява Златанов.

“Има редица законодателни спънки, които ни стопират в работата. След последните срещи с управителните фактори в страната имаме увещание, че ще има бърза смяна. Знаем какво и къде да се пипне по този начин, че нещата да проработят по-добре. Първо, полицията би трябвало да е подкрепящ сигурността орган, като това в София се случва към този момент “, разкри заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Контролът на влизане на стадиона се прави от наети от уредника стюарди и охранителни компании, до момента в който ние изборно - по рисков профил - ревизираме хората край стадионите. Задържаме голям брой лица за владеене на пиротехника или маски. Според закона ние можем единствено да им напишем акт - т.е. да им наложим парична санкция. В Европа за такова нещо незабавно те задържат и ти постановат възбрана за посещаване на спортни мероприятия. Когато нормативните промени станат факт, тези ограничения за изключване на рисковите лица ще проработят и при нас и за година-две въпросните лица ще получат забрани, " добави старши комисар Антон Златанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР