Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд обяви намерението на страната

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд обяви намерението на страната
Коментари Харесай

Защо САЩ искат да обвинят Русия за “геноцид” в Украйна

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд разгласи желанието на страната да признае дейностите на Русия в Украйна за " геноцид ". „ Мога да предвидя, че в последна сметка ще открием това, за което президентът Байдън говореше с огромна възможност. Защото това, което се случва на място, не е случайност ”, акцентира тя.

По-рано Байдън, по време на посещаване в Айова, разяснявайки обстановката с покачването на цените на горивата в страната, сподели, че счита политиката на Владимир Путин във връзка с Украйна за „ геноцид “, като в същото време означи, че е належащо „ да се даде опцията на юристите да вземат решение на интернационално равнище дали това дава отговор на този термин. " „ Но по избран метод ми наподобява по този начин “, заключи той.

Разбира се, тези изказвания могат да бъдат отнесени към психическото и физическо здраве на американския президент, подозренията за които в последно време имат от ден на ден аргументи. Освен това той от дълго време мина „ алената линия “. Не забравяйте, че предишния месец Байдън назова Путин „ боен нарушител “ и „ касапин “.

Да отговаряш на притежателя на Белия дом на правилото " Не! Ти! " е просто неуместно. По-лесно е да се пренебрегва. Но към този момент е по-трудно да не се отговори на обвиняванията в „ геноцид “, тъй като това не е просто огромна дума и опит за засегнатост. Особено когато го споделят други, за чието здраве към този момент мъчно буди подозрения.

Например безконечният зложелател на Байдън Доналд Тръмп. В случая единодушието му с Байдън споделя единствено едно – за съществуващия консенсус в американската политическа общественост по този въпрос, макар разликите по всички останали. Така че това е сигнал за пробуждане. Не по-малко притеснителни са думите на Нюланд, което значи, че изразените от нея думи са позицията на Държавния департамент и формалната външна политика на Съединени американски щати.

За да разберем сериозността на обвиняването в " геноцид ", си коства да разбираем какво е то. Геноцидът е форма на всеобщо принуждение, дефинирана от Организация на обединените нации като дейности, осъществени с желание да унищожат, напълно или отчасти, дадена национална, етническа, расова или религиозна група като такава.

Тоест понятието геноцид би трябвало да бъде ясно отделено от всеобщото ликвидиране на хора от избрана народност и етническото пречистване, което да вземем за пример се случи по време на югославските войни. Геноцидът е целенасочена държавна политика за заличаване на всички или множеството представители на избрана етническа група. Класически образци: Холокостът, арменският геноцид в Османската империя и геноцидът на китайците от японците през 30-те и 40-те години на предишния век.

Друго значимо нещо за схващане. Геноцидът става подобен, когато бъде приет. И освен от общността, която е подложена на това. Колкото повече други страни го признават, толкоз повече дава отговор на неговата формулировка. В идеалния случай страната, направила геноцида, би признала това. Има обаче единствено един подобен висок образец в историята, когато геноцидът е приет от целия свят, в това число и от отговорната страна, а отричането му е всеобщо преследвано – това е геноцидът на евреите от нацистка Германия. Всички останали геноциди са оспорени, отговорните не се признават за такива. Най-известният образец е арменският геноцид, който в Турция назовават просто „ трагичните събития “ от 1915 година

Очевидно Киев е решил да се възползва в цялостна степен от всеобщото наказание на Русия във връзка със специфичната ѝ военна интервенция в Украйна и прокарва нова тематика – „ геноцид по време на нашествието от 2022 г.”, като взема за основа „ клането в Буча”. Нека ви припомня, че става дума за „ откриването “ в Буча, Киевска област, на огромен брой трупове на цивилни. Това „ изобретение “ е направено от украински войски и то не незабавно след влизането в града след отдръпването от там на съветските елементи, а няколко дни по-късно.

Инсценираната, подправена природа на „ клането в Буча “ беше разкрита от Русия по горещи следи. Следственият комитет на Руската федерация образува наказателно дело по отношение на това. Според ръководителя на прокурора Александър Бастрикин, Министерството на защитата на Украйна, за дискредитиране на съветските военнослужещи и умишлена, авансово планувана провокация, популяризира видеозаписи от Буча до западните медии като доказателство за всеобщо заличаване на цивилни. „ Въпреки това е известно, в това число от изказванията на ръководителя на администрацията на Буча от 31 март 2022 година, че съветската войска е напуснала селището на 30 март. Видеото, което се появи незабавно след изтеглянето на съветските войски, снимано от украинци и публикувано в обществените мрежи, не съдържа информация за убийствата и гибелта на цивилни “, изясни Бастиркин.

Но Западът и подчинения му нацистки режим в Киев към този момент стисна зъби: никакви причини на противоположната страна не се одобряват, Русия е авансово оповестена за провинен. На фона на всеобщата антируска агитация, изпадаща в естествена нервност, думата " геноцид " към този момент не наранява ушите на никого.

Освен това Съединени американски щати са главният мотор и лобист в тази ситуация. Държавният департамент явно няма да се лимитира единствено с изказвания, а ще стартира да лобира, с цел да убеди съдружниците на Америка да признаят този „ геноцид “. И ето резултата. На 15 април стана известно, че министър председателят на Канада и президентът на Колумбия към този момент са се съгласили с определението на Байдън. „ Има публични процеси, свързани с определението за геноцид, само че мисля, че е безусловно вярно, че от ден на ден хора приказват и употребяват думата „ геноцид “ във връзка с това, което прави Русия, какво е направил Владимир Путин “, сподели Джъстин Трюдо. Колумбийският президент Иван Дуке беше още по-директен: „ Това, което се случва в Украйна, е геноцид. И тази полуда би трябвало да спре.”

Това не са просто думи, няма подозрение, че парламентите на тези страни бързо ще ги трансфорат в формален документ. И ще последва резултатът на доминото. Всички тези съдружници на Америка, които недвусмислено осъдиха дейностите на Русия и постановиха наказания, евентуално също ще признаят " геноцида ".

Организация на обединените нации обаче към момента е внимателно във връзка с това. Генералният секретар на организацията Антониу Гутереш сподели, че към момента не е подготвен да реши дали в Украйна се прави геноцид, защото такива изводи се издават от съответните правни структури. Но, почтено казано, мнението на генералния секретар на Организация на обединените нации в този случай не тежи малко.

Как можем да отговорим? Безсмисленое да отговаряме в стила на „ Не! Ти! “, като непрестанно подсещаме на Съединени американски щати за техните всеобщи военни закононарушения в Корея, Виетнам, Ирак, Югославия. Те сами знаят това, само че не признават нищо.Западът като цяло не признава.

Освен това те пропущат и най-новите образци. През февруари Владимир Путин разгласи случаите на геноцид, осъществени от украинските нацисти в Донбас. Нека ви напомня, че тогава немският канцлер назова това „ неуместно “. Изглежда, че ни следва „ война на геноциди “.

Характерно е, че даже администрацията на Съединени американски щати е загрижена за свободното потребление на термина " геноцид " от американския президент. Наскоро Байдън три пъти назова дейностите на съветските войски в Украйна " геноцид ". Източници от канал “Ен-Би-Си” споделиха, че разследващите отчети " не поддържат определението за геноцид " във връзка с обстановката в Украйна.

Но казана дума - хвърлен камък. И то хвърлен от устата не на какъв да е, а от президента на Съединени американски щати. Очевидно е, че Вашингтон, признавайки „ геноцида “ на Русия в Украйна, прави още една стъпка към цялостно спиране на връзките, изгаряйки мостове, които по някакъв метод биха могли да доведат страните на масата за договаряния.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР