Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд възнамерява

...
Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд възнамерява
Коментари Харесай

Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд подава оставка

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд има намерение да подаде оставка през идващите седмици, заяви държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Думите му са представени на страницата на Държавния департамент на Съединени американски щати. " Г-жа Нюланд сама взе решението да подаде оставка ", прибавя Блинкен.

„ Виктория Нюланд ме осведоми, че има намерение да се отдръпна през идващите седмици като заместник-държавен секретар по политическите въпроси, роля, в която тя въплъщава уговорката на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да върне дипломацията в центъра на нашата външна политика и да обнови световната американска политика водачество в сериозен миг за страната ни и за целия свят “, се показва в известието. В него не са посочени аргументи за решението на Нюланд.

В изказването си Антъни Блинкен благодари на Виктория Нюланд за нейната работа. " Това, което прави Виктория Нюланд в действителност изключителна, е гневната пристрастеност, която влага в битката за това, в което има вяра най-вече: независимост, народна власт, права на индивида и трайната дарба на Америка да въодушевява и предизвиква тези полезности по света. Това бяха правилата, които ръководеха Нюланд, когато се срещнахме за първи път преди повече от 30 години. Това са същите правила, които тя внесе в работата си като заместник-секретар и като настоящ заместник-държавен секретар – роля, която извършва безпроблемно в продължение на седем месеца ", декларира Блинкен, представен от Държавния департамент. " Нейното водачество във връзка с Украйна е това, което дипломатите и студентите по външна политика ще учат години наред. Нейните старания бяха незаменими за опълчване на пълномащабното навлизане на Путин, образуване на световна коалиция, с цел да подсигурява стратегическия му неуспех и подкрепяне на Украйна да работи към деня, в който ще може да стои крепко на личните си крайници – демократично, стопански и военно ", показва още Блинкън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР