Замесиха полицаи в нещо крайно неприятно.В Областната дирекция на МВР

...
Замесиха полицаи в нещо крайно неприятно.В Областната дирекция на МВР
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за полицейско насилие в Силистра

Замесиха служители на реда в нещо извънредно неприятно.

В Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Силистра е почнала инспекция във връзка със сигнал до медиите за принуждение, упражнено от полицейски чиновници, по отношение на 30-годишния Ерсин Белки в града.

От дирекцията оповестяват, че на 10 юни, към 03:30 ч., по ул. „ Симеон Велики “ в Силистра, в хода на профилирана полицейска интервенция автопатрул подава знак за прекъсване към лидера на лек автомобил „ Мерцедес “, който не стопира, а форсира в посока на близка бензиностанция. Полицейският автомобил го последва с включена звукова и светлинна сигнализация.

След подаден сигнал към дежурната част, различен полицейски автомобил прави опит да спре лидера, само че той още веднъж не се подчинява. Впоследствие по ул. „ Тутракан “ автомобилът му е блокиран и той е спрян. Мъжът, който е във очевидно нетрезво положение, отхвърля да излезе от колата си и се постанова да бъде изведен, при което пада на платното и получава пострадване на лицето – рана на челото над веждата.

Полицейските чиновници му оказват първа помощ и го тестват с дрегер, който регистрира 0.99 промила. Съставени са му два акта – за шофиране в нетрезво положение и за несъблюдение на полицейско предписание, които той собственоръчно подписва без възражения, като му е публикуван и ваучър за здравно проучване.

Мъжът е във очевидно положително положение, изцяло съответен, и след предизвестие да не кара е ориентиран към МБАЛ-Силистра за кръвни проучвания.

Около четири часа по-късно – в 07:35 ч., когато се прибира у дома, бащата на 30-годишния подава сигнал на тел. 112, че на сина му е нанесен побой от полицейски чиновници в дискотека. На адреса на ул. „ Москва “ е изпратен полицейски екип, който насочва мъжа към Центъра за незабавна здравна помощ и към Районното ръководство за подаване на сигнал.

Изнесените от полицейските чиновници данни се удостоверяват от прегледа на записите на видеокамерите, с които са оборудвани служебните коли. Предстои да бъде осъществен обзор и на камерите на общинското видеонаблюдение, показват от ОДМВР - Силистра.

Пред Българска телеграфна агенция Ерсин Белки удостовери, че е карал след приложимост на алкохол. Той сподели още, че не съумял да спре след подадения сигнал, само че не е правил опит да избяга и спрял след към 300 метра. Отворил вратата без да демонстрира експанзия, само че, по думите му, бил изведен принудително от автомобила си от полицейските чиновници, които му нанесли побой. По думите му помолил служителите на реда да извикат здравна помощ, само че те избягали от мястото на случая. Мъжът останал в безпомощно положение към три часа, след което съумял да стигне с автомобила до дома си.

В момента Белки е настанен в Хирургичното поделение на болничното заведение в Силистра. Той е безапелационен, че ще потърси правата си в съда.

В ОДМВР - Силистра е в ход инспекция във връзка с полицейските дейности, само че също и предвид на осъществено закононарушение от общ темперамент, като след приключването ѝ материалите от нея ще бъдат изпратени в Районна прокуратура – Силистра.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР