Замесени в схемата са компании на родна територия, както и

...
Замесени в схемата са компании на родна територия, както и
Коментари Харесай

Кьовеши разкри: България замесена в схеми с данъчни измами за 40 млн. евро

Замесени в схемата са компании на родна територия, както и компании в Нидерландия, Полша и Словакия. Според европрокуратурата те са продавали електроника и компютърно съоръжение на фиктивни компании в Италия и то на цени, надалеч от естествените. Управлявани са от подставени лица, с цел да се избегне заплащането на Данък добавена стойност. 

В последна сметка, оборудването е продавано на постоянни италиански компании и други компании в Европейски Съюз на извънредно конкурентни цени, като по този метод са били спестени големи суми от налози.

 

Схемата е довела до големи данъчни заеми, а след това до големи престъпни облаги, които са били изпирани, както обяснява следствието.

 

Събраните доказателства при предварителното следствие са довели до арест на 6-има души и 60 обиска в страни-членки през октомври. В края на януари, делегираните прокурори в Милано са издали  позволение за конфискуване на парцели, първокласни коли, бижута и пари в брой, а също за заледяване на банкови сметки, на обща стойност 40 млн. евро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР