Замърсяването на въздуха все още е причина за повече от

...
Замърсяването на въздуха все още е причина за повече от
Коментари Харесай

Годишно: Мръсният въздух убива 1200 деца в Европа

Замърсяването на въздуха към момента е причина за повече от 1200  случая на преждевременна гибел годишно при деца под 18 години в Европа и усилва риска от хронични болести на по-късен стадий от живота. Това оповестяват от Агенцията на Европейски Съюз за околната среда (ЕАОС).

Въпреки неотдавнашните усъвършенствания, „ равнището на главните замърсители на въздуха в доста европейски страни остава настойчиво над нормите на Световната здравна организация “ - изключително в Централна и Източна Европа, се споделя още в отчета. Той е направен след изследване в над 30 страни, в това число 27-те членки на Европейски Съюз.

 

Според хората в квартала задушливата миризма е всекидневие

Докладът не обгръща огромните индустриални страни  - Русия, Украйна и Обединеното кралство, което допуска, че общият брой на смъртните случаи на континента може да е по-висок.

 

През ноември предходната година ЕАОС разгласи, че през 2020 година в Европейски Съюз , както и в Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария и Турция, 238 000 души са умряли прибързано поради замърсен въздух.

Запазва се наклонността пловдивчани да дишат най-мръсен въздух, а варненци – най-чист

Проучването е първото на организацията, което се концентрира особено върху децата.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР