Замърсяването на въздуха в австралийската столица Канбера надхвърли днес 26

...
Замърсяването на въздуха в австралийската столица Канбера надхвърли днес 26
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха в Канбера надхвърли критичното равнище 26 пъти

Замърсяването на въздуха в австралийската столица Канбера надвиши през днешния ден 26 пъти сериозното ниво " рисково за живота " поради горските пожари по югоизточното крайбрежие на континента. Това заяви изданието " Канбера таймс ", съобщи ТАСС.

Канбера е единственият град в столичния район. Поради смога в Канбера са затворени туристическите обекти, музеите и националните паркове, както и съвсем всички спортни уреди. Австралийският народен университет, ситуиран в центъра на града, затвори своите кампуси и аудитории, предава Българска телеграфна агенция.

Австралийските пощи закриха шест локални клона и стопираха доставката на пощенски колета от и за столицата. Собствениците на жилища и офиси в града бяха принудени да изключат противопожарните системи, чиито датчици бяха почнали да реагират на смога и да задействат сирените.

Здравните управляващи предложиха на жителите и гостите на столицата по опция да стоят по-малко време навън. Очаква се гъстият смог да остане над града няколко дни, а отрицателните му резултати да се засилят през уикенда, когато температурите ще се покачат, предизвести ведомството. Замърсяването на въздуха в Канбера надвиши сериозното ниво 26 пъти

Пожарите обгърнаха източното крайбрежие на Австралия в средата на октомври. В момента огънят бушува в обширни територии от щатите Нов Южен Уелс и Виктория, няколко местности са затворени за туристи, а жителите им са получили разпореждане незабавно да се изтеглят, показва организацията.

Пламъците са унищожили над 4 милиона хектара гори. В огъня са починали минимум 15 души, в това число трима огнеборци, а 17 души са безследно изчезнали. Унищожени са над 1300 жилищни здания, близо 2500 административни и икономически постройки. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР