Замърсяването на въздуха е втората водеща причина за смърт от

...
Замърсяването на въздуха е втората водеща причина за смърт от
Коментари Харесай

Фандъкова получи писмо, написано с мастило от основните замърсители на въздуха

Замърсяването на въздуха е втората водеща причина за гибел от неинфекциозни заболявания съгласно Световната здравна организация

Днес здравни експерти от съдружие “Въздух за здраве ” публично се обърнаха към кмета на Столична община Йорданка Фандъкова с връчване на писмо - зов “Всички дишаме това писмо ”.

Този зов произтича от самото правене на писмото, тъй като мастилото, с което е написано, е било особено направено от експерт-технолог, ползвайки като съставки съществени замърсители на въздуха в България.

Особен акцент в акцията се слага върху съдействието с институциите от здравния бранш, тъй като единствено с общи старания могат да се предложет подобаващи политики, в центъра на които да е публичното здраве. Аналогични писма-послания от сдружението са изпратили и до основни политически фигури, институции и авторитетни персони.

Всяко от тях е изписано ръчно от български калиграфи Жаклина Жекова, Тодор Георгиев, Галин Ганчев, Даяна Доросиева, Цветислава Колева, Венцислав Джоков, Яел Тайг-Дуев, Весела Карапетрова и Наталия Чайкина. Целия развой по произвеждане на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР